Jučer su žene okupljene u Udrugu žena Gudovac otvorile izložbu svojih radova, ali i Dane otvorenih vrata koji traju sve do 31. ožujka kada u njihovim prostorijama možete pogledati čime se ove vrijedne žene kroz godinu bave.

Na adresi Gudovac 31 postavljena je izložba “Pisanica u Gudovcu” koja se svakog dana može pogledati  od 17 do 20 sati.

Udruga žena Gudovac osnovana je 2016. godine sa ciljem očuvanja kulturne baštine i narodnih običaja, očuvanja zdravlja i okoliša, dramske umjetnosti – amaterskim izvedbama predstava te organiziranim sportskim aktivnostima u svrhu poboljšanja zdravlja. Provode razne radionice i edukacije temama vezane uz aktivno provođenje slobodnog vremena.

Najvažniji projekt Udruge je izrada replike Gudovačke pisanice kao suvenira, na kojoj temelje svoje postojanje u svrhu očuvanja kulturne baštine i narodnih običaja.

Udruga je osmislila i manifestaciju “Rapsodija svile i čipke” u trajanju od tri dana na kojoj članice izlažu svoje radove od svile i čipke. Ove godine pridružit će im se predstavnice čipkarstva iz Lepoglave i Sikirevaca sa svojim radovima.

Ove godine su pred njima brojna događanja i radionice, a lijepo je bilo vidjeti kako im su se u ovom programu pridružile žene iz drugih udruga.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik