PRVA JEDINSTVENA HRVATSKA KADETSKA MALONOGOMETNA LIGA; 4. KOLO:

MNK BJELOVAR – MNK VINKOVCI 8:1

Nakon jednotjedne stanke zbog okupljanja U19 reprezentacije Hrvatske, bjelovarska kadetska malonogometna momčad je nastavila s prvenstvenim obvezama u Prvoj Jedinstvenoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Izabranici trenera Željka Ostrmana su u sklopu četvrtog kola, u dvorani bjelovarske Prve osnovne škole dočekali posljednje plasirane igrače Vinkovaca koji u dosadašnjem dijelu sezone nemaju niti jednu pobjedu. S druge strane, mladi Bjelovarčani su tražili svoju četvrtu iz isto toliko nastupa kako bi nastavili svoj trijumfalan put u ovom malonogometnom društvu, odnosno kako bi učinili još jedan korak ka toliko željenom turniru najbolje četvorke. Oni su tu pobjedu i ostvarili, i to jednom suverenom igrom konačnim rezultatom 8:1.

Ta suverena igra se posebice odnosi na drugo poluvrijeme u kojem je domaćin u potpunosti kontrolirao zbivanja na parketu te se, izigravajući jednostavne akcije naprosto ušetavao u protivnički gol. No, krenimo redom. Prvih 15 minuta ovog susreta nije naslućivalo ovakav rasplet. Naime, momci iz Slavonije su bili hrabri, imali su jasan plan, a on je bio svjesno se povući i strpljivo čekati svoje prilike iz brzih protuudara. Takav način im se isplatio jer su nerijetko na muke stavljali obranu bjelovarskog prvoligaša pa i vratara Ivana Cjetojevića koji je u nekoliko navrata odlično reagirao tako spasivši svoje suigrače rezultatskog zaostatka. Isto tako, kadeti Bjelovara su imali i ponešto sreće jer su Vinkovčani pogađali vratnice, ali treba kazati da su i Ostrmanovi majstori bili opasni te da su njihovi udarci čak triput odsjeli na okviru protivničkog gola.

Dakle, možemo konstatirati kako su i jedan i drugi sastav propustili puno toga, no taj post je prekinut u 11. minuti kada je radost sebi, svojim suigračima i treneru donio Dino Pačko. Učinio je to nakon akcije u kojoj su sudjelovala tri domaća malonogometaša uz naglasak da je upravo njemu pripao onaj najslađi dio. Ujedno, bio je to ishod kojim se otišlo na predah te je ta Pačkova egzekucija bila samo najava već navedenog bjelovarskog uragana u nastavku. 17. minuta je bila minuta povećanja vodstva MNK Bjelovar za što se odmjerenim udarcem iskosa pobrinuo Dorian Pokopac, da bi nedugo potom uslijedili treći, četvrti i peti pogodak. Matko Marušić je donio 3:0 u 23. minuti, u istoj je na 4:0 povisio Mateo Pešić, dok je ovaj domaći „blic krig“ u 25. okončao Pačko svojim drugim golom.

Stoga se, obzirom na razvoj situacije postavljalo samo ono jedno pitanje – s koliko lopti u svojoj mreži će vinkovački kadetski malonogometni klub otići iz Bjelovara, međutim, i on je stigao do svog počasnog zgoditka. Za njega je zaslužan Domagoj Božić u 26. minuti dvoboja, no taj je čin samo razljutio mlade, goropadne Bjelovarčane pa su oni do isteka vremena predviđenog za igru poentirali u još tri navrata. Pokopac u 27., Ivan Posavec u 29. te Matko Čipčić u toj istoj, 29. minuti. Dakle, bjelovarska malonogometna budućnost je još jednom prezentirala svu svoju igračku raskoš te to da na završnici koju toliko svi zajedno priželjkujemo s ogromnim nestrpljenjem neće biti samo prolaznik. Zaključno vam donosimo Ostrmanova razmišljanja.

–Naša četvrta pobjeda u nizu kojom nastavljamo svoj put među hrvatskom malonogometnom kadetskom elitom. Fenomenalno smo ušli u sezonu i na svom kontu imamo velikih 12 bodova. Stoga, moji momci zaslužuju sve čestitke. Dobro rade, treniraju te pokazuju da imaju jako puno potencijala. Većina njih je prije nekoliko dana bila u seniorskom sastavu što treba posebno naglasiti te im se mogu još samo zahvaliti na svemu što prikazuju. Nadalje, kada govorimo o samoj utakmici moram kazati kako je prvo poluvrijeme bilo tvrdo, čvrsto. Vinkovčani su, unatoč svojoj trenutnoj poziciji na ljestvici dobra momčad i teško smo došli do prvoga gola. No, u drugom poluvremenu nam se potpuno otvorilo pa je naše slavlje potpuno zasluženo. Iduća prvenstvena runda nam donosi gostovanje u Slavonskom Brodu kod tamošnjeg istoimenog kluba, a rekao bih kako će to, uz ono u Splitu, biti možda i naše najteže gostovanje. Vidjet ćemo s kojim igračima ćemo tamo otići, ali kakvi god da odemo idemo odigrati kvalitetno i pokušati izvući maksimum. Cilj nam je završni turnir što bi bila kruna ove generacije pa se nadam da ćemo to uspjeti ostvariti – razdragano nam je govorio strateg bjelovarskih malonogometnih kadeta poslije još jednog velikog slavlja.