BOK fest s predstavama za djecu popularno nazvan „Mali BOK“, počinje nadolazeće srijede – 29. ožujka i trajat će do utorka – 4. travnja. Tako je rečeno na održanoj konferenciji za novinare u novoobnovljenom bjelovarskom Domu kulture gdje će se festival održavati. Detalje su predstavili umjetnički ravnatelj BOK-a Goran Navojec, predsjednik Festivalskog vijeća BOK-a, ujedno i zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić te festivalska selektorica Irena Rašo. Na repertoaru je šest predstava, koje će imati 14 izvedbi, a Festival otvara predstava „Boom!“ Teatra Zagreb.

Irena Rašo, selektorica festivala je rekla da su predstave namijenjene vrtićancima, osnovnoškolcima, ali i srednjoškolcima. Također, ove godine je naglasak na predstavama koje promoviraju prijateljstvo, toleranciju, zabavu te odrastanje.

–Iznimno mi je drago što imamo BOK za najmlađe jer on, između ostalog, educira najmlađe kako se ponašati u kazalištu i kako uživati u predstavama. Grad Bjelovar je za Mali BOK izdvojio pet tisuća eura – rekao je zamjenik Brajdić.

–Ove godine slavimo 20. obljetnicu BOK festivala. Počinjemo s onim što mi kolokvijalno zovemo Malim BOK-om i jako smo ponosni na njega. Mislim da niti jedan festival nema objedinjen program za predškolsku te školsku djecu, i to je zaista velika stvar. Što se tiče velikog BOK-a, on će započeti 28. travnja – zaključio je umjetnički direktor BOK-a Goran Navojec.