Pobjednik 46. supermaratona „Od Kaptola do Kaptola je Danijel Peček član AK Kvarner koji je 61 km i 350 metara od Zagreba do Čazme istrčao za 4:10:15. Danijelu je ovo treća pobjeda za redom jer je slavio i prošle 2022. i 2019. godine. Podsjetimo 2020. i 2021. godine utrka nije održana zbog pandemije koronavirusa.

– Zadovoljan sam. Ovaj zadnji dio je bio dosta težak kad su krenuli usponi. Imali smo na sreću danas ugodno vrijeme. Top organizacija, utrka mi je malo predugačka ali ona se pretvorila u jednu tradiciju, pa zato svake godine dolazim ovdje, kazao je nakon ulaska u cilj Peček kojem su prvi čestitali gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković.

Danijel Peček, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

Oni su bili i prvi koji su čestitali i najbržoj maratonki, a to je bila Marija Vrajić članica AK Maksimir koja je već deveti put bila prva žena koja je dotrčala u cilj u Čazmu. Važno je napomenuti i da se po prvi put dogodilo da je jedna žena u ukupnom poretku uključujući i muškarce i žene  dotrčala  druga. Za to joj je ove godine trebalo točno 4:31:00.

Marija Vrajić ulazi u cilj

– Ja jesam deveterostruka pobjednica, ali sam i petnaesterostruka sudionica ovog ultramaratona, a možda čak i više. Godine su prošle i promijenila sam neke ciljeve i osjećam kako me trčanje održava mlađom. Imala sam jednu pauzu dvije godine zbog korone što mi je užasno teško palo tako da mi sada svaka utrka i pobjeda puno više znači jer ih znam više cijeniti, kazala je Vrajić i dodala je kako je na utrku došla vrlo dobro pripremljena za razliku od prošle godine kada se, kako kaže, patila.

Dodajmo kako je drugi na cilj dotrčao Goran Marković u vremenu 4:34:44, a treći Renato Dasović u vremenu 4:37:11. Valja istaknuti i da je peti dotrčao Hrvoje Grgić iz Bjelovara, član AK Borik kojemu je od Čazme do Zagreba trebalo 4:43:34.

Kod žena druga je u vremenu 4:35:10 dotrčala Maja Urban(AK Maksimir), a treća Veronika Jurišić( (AK Sljeme) u vremenu 4:45:28.