Nenad Vuković i Robert Brajo

Sutra 26. ožujka trči se po 46. put supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“, a među stotinjak maratonaca naći se i dva s područja Grada Čazme. To su Nenad Vuković koji će 61 km i 350 metara od Čazme do Zagreba trčati po peti put i Robert Brajo kojem će ovo biti „vatreno krštenje“ jer će ovako dugu dionicu otrčati po prvi put.
Nenad Vuković kaže kako mu je od malena bila želja trčati supermaraton jer je kao klinac puno puta bio na okrepnim stanicama za vrijeme utrke i kako ja već tada sam sebi rekao da će je sigurno kad-tad otrčati. Tako je i bilo i ove godine to će napraviti po peti put.
Robert Brajo je do sada trčao nešto kraće dionice, u pravilu polumaratone i do sada još nije otrčao ni jedan maraton, a kako svake godine prati supermaraton stavio ga je, kako kaže, na „to do“ listu za ovu godinu.
Što se priprema tiče, Nenad je kazao da je uvijek spreman jer trenira već duže vrijeme tako da nema nekih posebnih priprema za ovu utrku, dok je Robert relativno kratko u trčanju na duge staze te se intenzivnije ovim sportom počeo baviti prije godinu dana koliko se i priprema za sutrašnji pothvat.
Obojica imaju podršku svoje obitelji i prijatelja koji će im biti i pratnja tijekom utrke, a o očekivanjima od sutrašnje utrke Nenad je kazao kako bi bio zadovoljan da je istrči za 5,5 sati, dok je Robertu, s obzirom na to da mu je ovo prvi put da trči tako dugu utrku, cilj dotrčati za otprilike 6 sati.
Podsjetimo, prvi maratonci očekuju se u cilju oko podneva, a mi vas pozivamo vas da dočekate i naše maratonce koji bi prema njihovim najavama trebali dotrčati iza 13 sati, jer svaki maratonac koji istrči ovako dugu utrku je pobjednik.