Za razliku od svog susjeda iz Ždralova, NK Bjelovar u ovo prvenstveno proljeće nije startao onako kako je želio. Naime, izabranici trenera Luke Bilobrka su u prvom kolu drugog dijela sezone Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja neočekivano poraženi u Zagrebu od momčadi Trnja krajnjim ishodom 2:1. Potom su mrvicu popravili dojam pred svojim navijačima savladavši porečki Jadran sa 3:1, no zatim su uslijedila dva mršava remija. U oba slučaja je bilo 1:1 – na gostovanju u Čavlima protiv Grobničana te pred televizijskim kamerama u Bjelovaru protiv krapinskog Zagorca. Da su ta dva remija mršava kažemo iz razloga što se i momci s Kvarnera i Zagorci nalaze pri samom dnu ovog nogometnog društva što zapravo znači da su Bjelovarčani u oba ta navrata, ali i protiv NK Trnje, koji je također u donjem domu ukupnog poretka, nosili status nedvojbenog favorita.

Međutim, u sva ta tri slučaja se dokazalo i ono staro pravilo – kako je lopta okrugla, kako se svatko ima pravo nadati i kako nikada nije dobro unaprijed upisivati bodove. Također, za cijelu ovu priču je važno napomenuti da Bilobrk ima puno poteškoća sa sastavljanjem igračkog kadra, odnosno mnoštvo njegovih udarnih igala muku već neko vrijeme muči s ozljedama. Stoga, bjelovarske boje brane jako mladi nogometaši, nogometaši koji još uvijek skupljaju iskustvo pa sve navedeno možemo tretirati kao jednu olakotnu okolnost za bjelovarske bijele, odnosno opravdanje zbog ovakvih proljetnih postignuća. Shodno svemu, i sutra – subota, 25. ožujka ćemo s velikom zainteresiranošću pratiti zbivanja u Osijeku gdje će Bilobrk odvesti svoje momke na okršaj s NK Osijek II.

Mladi Osječani se, baš poput svih ranije navedenih klubova nalaze pri dnu ljestvice. Do sada su prikupili tek 18 bodova što im trenutno donosi 12. poziciju, dok je NK Bjelovar petoplasiran i može se pohvaliti s 33 osvojena boda. Dakle, Bjelovarčani bi se iz ravne Slavonije trebali vratiti sa sva tri boda te krenuti prema još boljim ligaškim mjestima, no, obzirom na sve poteškoće zadatak će im biti jako težak. S kojim sastavom će se bjelovarski nogometni strateg suprotstaviti svom ovotjednom suparniku te hoće li se momčad Bjelovara kući vratiti sa željenim raspletom preostaje nam vidjeti, a jedino što možemo tvrditi sa sigurnošću jest to da, kada je Bilobrkova momčad u pitanju više ništa nije sigurno te da je u bjelovarskim nogometnim redovima nastupilo jedno turbulentno razdoblje. Za kraj ove najave još kažimo da će se prvi sučev zvižduk u Osijeku začuti u 14 sati.