Nakon sigurne i posve očekivane pobjede u Trogiru, pred rukometašicama Bjelovara je novi, puno teži izazov. U bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka će sutra – subota, 25. ožujka stići čakovečki Zrinski. Utakmica će započeti u 17 sati, a Bjelovarčanke bi trijumfom učinile još jedan korak ka obrani trećeg mjesta kojeg su osvajale u proteklih nekoliko sezona i na taj način participirale u europskim natjecanjima. Napomenimo kako ŽRK Bjelovar ovih 60 minuta dočekuje na tom, već spomenutom te toliko željenom trećem mjestu sa 28 osvojenih bodova, dok su Zrinskice, predvođene super poznatim trenerom Goranom Mrđenom šestoplasirane s 21. bodom.

Dakle, razlika je poprilična, ali odavno je poznata činjenica da je rivalstvo ova dva kluba jako veliko i da su njihovi dvoboji neizvjesni do posljednjih trenutaka bezobzirno gdje se igra i gdje se momčadi nalaze na ljestvici. Sigurni smo da će tako biti i ovoga puta, a dodatnu draž svemu ovome daje činjenica što boje bjelovarskog prvoligaša trenutno brane dvije nekadašnje igračice čakovečke momčadi. Njihova imena su Ana Maria Gavrić te Lea Vukojević. Stoga će i iz tog kuta biti izrazito zanimljivo pratiti ovaj derbi meč, a vidjet ćemo što je stari lisac Mrđen pripremio u nastojanju zaustaviti ovaj ubojiti bjelovarski dvojac.

Isto tako, kada govorimo o Mrđenu, valja kazati kako će ova utakmica za njega biti posebna iz još jednog razloga. Naime, on se ponovo vraća u sebi poznatu dvoranu obzirom da je svojevremeno vodio bjelovarske rukometaše što mu je bio jedini doticaj s muškim rukometom u dugoj karijeri. Sve navedeno znači da između ŽRK-ica i Međimurki postoji puno poveznica i sve ovo je sasvim dovoljna pozivnica na ovaj rukometni spektakl. Stoga, već sada jedva čekamo da akcija krene, a na vama je samo jedno – pohrliti u dvoranu Europskih prvaka u što većem broju kako bismo svi zajedno još jednom pokazali kako se navija i voli svoj klub.