DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA ZAPAD; 17. KOLO:

MNK USPINJAČA-GIMKA ZAGREB – MNK BJELOVAR 5:2

Seniorski sastav MNK Bjelovar je odigrao svoj posljednji ovosezonski susret. Bio je to susret 17. kola Druge hrvatske malonogometne lige Zapad u kojem je trener Željko Ostrman svoju momčad odveo u Zagreb na megdan jednom od kandidata za naslov prvaka. Riječ je o malonogometašima Uspinjače-Gimke koji su u ovih 40 minuta tražili trijumf kojim bi napravili još jedan korak ka toliko željenoj tituli. Na kraju je priča okončana po zagrebačkim željama jer je semafor poslije posljednje sirene pokazivao 5:2 u  korist igrača trenera Dine Kovača.

Međutim, Bjelovarčani su se, bezobzirno na konačni poraz predstavili u kvalitetnom svjetlu, a to zapravo znači da su protiv velikog favorita čak uspjeli povesti. Za to je zaslužan Luka Radetić koji je domaćeg vratara Maria Hercega savladao u 17. minuti s time da ovaj navod još više dobiva na težini kada kažemo da je gostujuća momčad u zagrebačkoj dvorani „Kutija šibica“, koja je bila poprište ovog događaja nastupila tek s nekolicinom seniora. Točnije, veliku većinu igrača MNK Bjelovar su ovom prilikom činili kadeti. Ipak, to bjelovarsko vodstvo nije bilo dugoga vijeka. Naime, već u idućoj, 18. minuti je za 1:1 pogodak postigao Kristijan Grbeša, da bi 19. bila minuta potpunog preokreta. Mislav Banek se upisao u listu strijelaca pa tako možemo govoriti o „blick krigu“ na obje strane.

Ujedno, s tih 2:1 se otišlo na odmor te je sve upućivalo da će drugih 20 minuta biti puko odrađivanje posla i da će bjelovarski vratar Nikola Beljan još puno puta vaditi loptu iz svoje mreže. No, nije bilo tako. Domaćini, unatoč svojoj upornosti te kreiranim prigodama nisu uspijevali povećati ishod što ih je nerijetko dovodilo do očaja. U još veći očaj su pali kada je stigla 31. i kada je Vedran Cvitković pogodio za novo poravnanje – ovoga puta 2:2. Tako su članovi Uspinjače-Gimke uvidjeli da je vrijeme za još veću ozbiljnost pa se Kovač odlučio baciti sve karte u napad. Zaigrao je bez vratara što je na koncu naplaćeno u 36. minuti. Tada je Grbeša donio novi zgoditak viška sebi i suigračima, a do njega je došlo poslije jedne pogreške bjelovarske obrane.

Jasno, iako su Ostrmanovi majstori ponovo bili u rezultatskom minusu nisu se imali namjeru olako predati. Stoga se sada bjelovarski trener odlučio na rizik. Iz igre je povučen Beljan, a zanimljivost jest ta da su gosti svog renomiranog suparnika napali sa svih pet kadeta. Tim potezom je još jednom iskazana ogromna hrabrost koja se svemu unatoč nije vratila u obliku novih golova u Hercegovoj mreži. Dapače, dogodilo se upravo suprotno. MNK Uspinjača-Gimka je iskoristio neiskustvo u bjelovarskim redovima te dvama egzekucijama dovršio posao. Obje su stigle u 39., i to preko Bepe Pausa, odnosno Filipa Kosora. Tako je zagrebačko slavlje moglo započeti, dok vam za kraj ovog zanimljivog osvrta donosimo Ostrmanova razmišljanja.

–Utakmica koja nam rezultatski nije bila važna pa smo u Zagreb otišli s većim brojem kadeta. To je bila svojevrsna nagrada našim mladićima za odlične rezultate koje postižu u Prvoj Jedinstvenoj hrvatskoj malonogometnoj kadetskoj ligi te smo željeli da i oni okuse kako je igrati seniorski mali nogomet. Potpomognuti nekolicinom iskusnijih suigrača odigrali su fantastično i držali neriješenih 2:2 sve do četiri  minute prije kraja. Tada je naš suparnik uveo igrača/vratara obzirom na činjenicu da mu je bila potrebna pobjeda kako bi ostao u konkurenciji za naslov prvaka ovog malonogometnog društva. Naposljetku, do nje je uspio doći, ali ja svojim momcima moram čestitati. Smatram da smo svoj klub i grad tijekom cijelog prvenstva predstavljali na najbolji mogući način te smo nakon svega osvojili peto mjesto s 18 bodova na svom kontu. To je sredina ljestvice i jasno je da je moglo biti bolje. No, tako je kako je i sada idemo dalje. Fokusiramo se na kadetsku momčad pred kojom je nastavak prvenstva, odnosno odlučujući dvoboji za završni turnir. Također, ne smijem zaboraviti niti naše juniore koji su u svojim utakmicama također bili kvalitetni – opširno nam je ovom prilikom govorio bjelovarski malonogometni strateg.