Ovoga vikenda od 24. -26. ožujka na sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se 24. proljetni međunarodni bjelovarski sajam uz dvije popratne manifestacije 5.  HOROP Specijalizirani sajam opreme za hortikulturu i 5.  GRO-KO Sajam građevinske i komunalne opreme. Danas su na sajamskom prostoru u Gudovcu proljetni sajam predstavili direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj, zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Na sajmu će izlagati više od 400 izlagača na izložbenoj površini od 10 ha, a u Hrvatskoj ove godine niti jedan sajam neće biti ni približno ove veličine rekao je direktor Zlatko Salaj.

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj

– Uspjeli smo popuniti sve naše izložbene prostore i unutarnje i vanjske, pa se čak dogodilo da neke izlagače nismo ni uspjeli primiti na sajam. Dokaz je to da sajam ima potencijala i da osmišljavamo program razvoja sajma, od njegovog proširenja izgradnjom dodatnih hala i proširenjem vanjskog izložbenog prostora, pa ćemo uskoro i po prvi put u povijesti sajma krenuti i u kupnju zemlje za proširenje sajma. Izlagači traže više prostora na proljetnom sajmu nego jesenskom jer proljetni sajam je sajam u prvom redu poljoprivredne mehanizacije, kazao je direktor sajma Zlatko Salaj.

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić je uz čestitke na organizaciji pozvao sve na ovu najveću sajamsku priredbu u Hrvatskoj.

– Pozivam sve stanovnike RH, ali i iz okolnih država, dođite na sajam jer zaista ovdje imate što vidjeti. Ima nešto i u simbolici brojeva. 24. proljetni međunarodni sajam, otvara se 24. ožujka, nadamo se da će biti lijepo vrijeme, ali i ako ne bude, vidimo da se sajam pobrinuo i za to putem prijevoza, osiguranog besplatnog parkinga tako zaista nema razloga da ne dođemo i ne podržimo ovaj sajam. Što se tiče Grada Bjelovara mi čvrsto stojimo uz naš Bjelovarski sajam jer on je ponos Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, rekao je Brajdić.

Župan Marušić naglasio je kako je nakon lošijeg perioda u radu Bjelovarskog sajma unazad nekoliko godina, on ponovno stao na svoje noge.

– Financijski dosta dobro poslujemo, a vidimo da se i nekoliko tjedana proje održavanja samog sajma tražilo mjesto više. To je put kojim želimo ići. Ne želimo sajam svesti na dvije, tri priredbe godišnje, nego ćemo sigurno i u suradnji s gradom i sajmom gledati da godina bude ispunjena sa što većim brojem manifestacija. Po prvi put idemo u kupnju određene parcele jer prostora uvijek treba i sigurno je da je to put kojim želimo ići i gledat ćemo da radimo i na infrastrukturi da podignemo kvalitetu našeg sajma, kazao je župan Marušić.

Dodajmo kako će na sajam biti organiziran besplatan prijevoz s bjelovarskog autobusnog kolodvora i besplatni parking, a dobra vijest je i da će  cijene ulaznica za sajam biti čak i niže od najavljivane. 4 eura je za djecu, studente i umirovljenike, a za sve ostale 5 eura. Ponovimo i kako je zemlja partner 24. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma Republika Sjeverna Makedonija.