Zajednica Mađara Velika Pisanica od samog svog osnutka prije 11 godine obilježava obljetnicu mađarske revolucije iz 1848. godine, a s obzirom na to da je iz obližnjeg Velikog Grđevca rodom Karol Knezić koji je bio kao general sudionik u njoj, njemu u čast u subotu su položeni vijenci kod njegovog spomenika u Velikom Grđevcu i ispred Mađarskog doma u Velikoj Pisanici te je održana tradicionalna manifestacija na kojoj su sudjelovali Udruga Husara i Red vitezova iz Mađarske, učenici Srednje škole Kaposvar koji su izveli prigodan program o Mađarskoj revoluciji, a u kulturno – umjetničkom programu predstavili su se Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije i domaćini Zajednica Mađara Velika Pisanica s dječjom folklornom skupinom i glazbenim sastavom.

– U Velikoj Pisanici nalazi se jedna od najvećih zajednica Mađara i posebno me veseli što smo jedan multietnički kraj u kojem žive i druge nacionalne manjine. U selu su i tri crkve, po čemu smo prepoznatljivi u našoj županiji, tako da svima uvijek želimo dobrodošlicu u naš kraj, rekao je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali. Zajednicom Mađara ponosni su i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ističe zamjenica župana Marija Jungić.

– Zaista mogu biti svijetli primjer suradnje hrvatskog i mađarskog naroda. I ovo obilježavanje mađarske revolucije iz 1848. prilika je da se okupimo i uživamo u tradiciji mađarske kulture i unaprijedimo zajedničku suradnju, kazala je zamjenica župana Marija Jungić.