Veliki problem na koji građani Grada Čazme upozoravaju već duže vrijeme je svakodnevno zaustavljanje automobila na prometnici ispred pekare u Čazmi. Načelnika PP Čazma Darka Oraka pitali smo može li se nesavjesnim vozačima koji su “samo” stali po pecivo ili kruh stati na kraj?

– Kada govorimo o prometu i prometnoj problematici tu nas građani percipiraju kroz represiju. Policijski službenici kroz svakodnevan rad obilaze mjesta gdje se učestalo čine prekršaji, tako da nam je poznata problematika nedostatka parkirališnih mjesta u zoni pekarnice. Izricanjem zaštitnih mjera uglavnom upozoravamo nesavjesne vozače, a ukoliko ih zateknemo u ponavljanju prekršaja novčano ih kažnjavamo, kazao nam je Orak i dodao:

– Kada promatramo kroz statističke pokazatelje zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila u Gradu Čazmi, posebno u Ulicama kralja Tomislava i braće Radića vidljivo je da se mjesečno izda oko 15 obavijesti o počinjenom prekršaju te podjednako isti broj upozorenja, što iznosi oko 360 represivnih mjera godišnje što je u prosjeku jedna represivna mjera dnevno. Najveći broj prekršaja događa se u jutarnjim satima radnim danima kada građani putuju na posao. Dosljednom primjenom zakona policija će i ubuduće nastojati suzbiti činjenje takvih i sličnih prekršaja u prometu, zaključio je Orak.