3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Još jedna velika pobjeda NK Mladost Ždralovi

Nove vijesti

SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 19. KOLO:

NK MARSONIA SLAVONSKI BROD – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:1

Gostovanje NK Mladost Ždralovi u Slavonskom Brodu kod nekada moćne momčadi Marsonije je za izabranike trenera Tihomira Bradića prošlo skladno željama. Naime, jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti je naposljetku ove priče u ravnoj Slavoniji slavila s minimalnih, slatkih 0:1 nastavivši tako svoje fenomenalno proljeće te pohod ka samom vrhu Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja. Dakle, na ovaj se način posve priključila vodećim ligaškim sastavima što je prije početka sezone klupska uprava zacrtala kao cilj i vodit će otvorenu bitku za toliko željeno lidersko mjesto. Još jedna ohrabrujuća okolnost za momke iz bjelovarskog predgrađa jest ta što oni, u dosadašnja četiri proljetna kola nisu primili niti pogotka, a isto tako, popravljena je i realizacija pa stoga svi članovi te ljubitelji Bjelovarsko-bilogorskog nogometnog kluba s punim pravom u budućnost mogu gledati s mnoštvom pozitive.

Mladostaši su na ovih 90 minuta stigli sa statusom izrazitog favorita te su to, dojmljivom igrom u potpunosti opravdali. Bili su momčad koja je tijekom cijelog dvoboja kontrolirala zbivanja na travnjaku, bila puno dominantnija od svog ovotjednog suparnika i potpuno zasluženo se kući vraća s pobjedničkom pjesmom na usnama. Kod gostiju je sve funkcioniralo kako treba, a posebice se dojmila obrambena igra. Naime, Bradićevi majstori su već u prvih 45 minuta nogometaše Marsonije ostavili daleko od svojih vrata, da bi pored toga kreirali odličnu prigodu koju Franceković udarcem iz blizine nije uspio okončati na pravi način. Također, gosti su svoju dominaciju potvrdili i u smiraju prvog dijela kada je Žabec imao dobru priliku, ali niti njegov pokušaj nije pronašao cilj.

Nadalje, početak nastavka nije naslućivao promjenu rezultata jer se igra odvijala između dva kaznena prostora, dok se NK Mladost, osim iskazne nervoze na obje strane našao i u poteškoćama s mladim igračima. To zapravo znači da je igru zbog ozljede morao napustiti Mađarić, dok se na ozljedu žalio i Eškinja. Međutim, svemu tome unatoč, domaćin nije mogao pratiti visok gostujući ritam što je nagrađeno desetak minuta prije kraja. Na semaforu je otkucavala 80. minuta kada je Behram asistirao hitrom Šurminu čiji je udarac s ruba šesnaesterca bio neobranjiv za Marsonijina vratara Gujića. Vrijedna spomena je i prigoda sveprisutnog Behrama koji je do isteka vremena predviđenog za igru mogao povećati vodstvo NK Mladost Ždralovi. Nije se dogodilo, no Brođani su bili nemoćni te je nakon posljednjeg sučeva zvižduka veliko Bradićevo, i slavlje njegovih nogometaša moglo započeti.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika