3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Bjelovarske rukometašice bez poteškoća kroz Trogir

Nove vijesti

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 18. KOLO:

ŽRK TROGIR 58 – ŽRK BJELOVAR 20:37

Lagano gostovanje su ovoga tjedna odradile rukometašice Bjelovara. Naime, one su u Trogiru super uvjerljivo, konačnim rezultatom 20:37 savladale posljednju, nedoraslu tamošnju istoimenu momčad. Bila je to utakmica 18. kola Prve hrvatske ženske rukometne lige i posve očekivano slavlje izabranica trenera Daria Obrana kojim su one učinile još jedan korak ka toliko željenom trećem mjestu na kraju sezone za kojeg još konkuriraju dugoselski te sastav Splita 2010.

Domaćin je tek u prvih osam minuta dvoboja držao priključak s Bjelovarčankama, odnosno čak imao i minimalnu prednost. Semafor je pokazivao 4:3 zgoditkom Marijete Piteše, ali od tog trenutka gošće su zaigrale ozbiljnije pritom, do 23. minute kreiravši ogromnu seriju 11:1 i potom dalmatinski klub više nije mogao računati na pozitivan završetak. Tako se na predah otišlo s gostujućih 9:18, a obzirom na sve što se događalo na trogirskom parketu, slobodno možemo konstatirati da je nastavak odigran u revijalnom tonu.

Dakle, Obranove majstorice su, ništa ne prepuštajući slučaju rutinirano sačuvale stečenu zalihu pa je čak uspjele i povećavati. Dodatan plus u cijeloj ovoj jednosmjernoj priči jest taj što je Obran u drugih 30 minuta mogao odmoriti svoje udarne igle, odnosno, priliku zaigrati su dobile mlade bjelovarske rukometašice. Tu priliku su iskoristile najbolje moguće i sigurni smo da će i u budućnosti biti važne karike u igri bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša. Iz redova ŽRK Bjelovar vrijedi izdvojiti: Reu Jelenović, Magdalenu Nikšić, Antoniju Oremović te Luciju Ivandu. Prvonavedena je put do suparničke mreže pronašla u šest navrata, dok je ostatak ovog veselog društva dodao pet egzekucija. Isto tako, ne može se zaboraviti niti vratarski doprinos. To znači da je Karmela Pokopac „pokupila“ 11 trogirskih lopti (dva sedmerca), a njena kolegica Asja Sofić se može pohvaliti s okruglih 10 obrana. U tu statistiku se ubraja jedan zaustavljeni penal.

Stoga, sve ovo je bio jedan ugodan izlet ŽRK-ica i jako lijepa najava puno težeg izazova idućega tjedna. Naime, u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka će stići čakovečki Zrinski. Riječ je o jednom od najvećih bjelovarskih rivala u posljednjih nekoliko sezona, a kakav će rasplet biti ovoga puta preostaje nam saznati. Za sada je jedno sigurno – bit će ovo još jedan veliki ženski rukometni spektakl u rukometnom gradu kojeg jedva čekamo s nadom da će nas Jelenović, zajedno sa suigračicama obradovati kada to već ne uspijeva njihovim muškim kolegama.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika