Nastupom folklornih skupina i kratkim recitalom jučer je u Bjelovarskom kazalištu obilježeno nekoliko važnih datuma, a više je pojasnila knjižničarka Branka Mikačević:

‒ “Djeca djeci” je dugogodišnji program Dječjeg odjela Narodne knjižnice “Petar Preradović”. Unazad tri godine ga nismo provodili zbog mjera koje su bile na snazi, ali danas je prigoda da obilježimo Svjetski dan poezije, Svjetski dan lutkarstva i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, ali i Svjetski dan kazališta uopće koji se obilježava 27. ožujka – ispričala je. U programu “Djeca djeci” sudjelovala brojna djeca.

‒ Danas će nam sudjelovati djeca od vrtićkog uzrasta, igraonice i školska djeca iz nižih i viših razreda. Veliko bogatstvo za ovaj dan je da djeca djeci prenose sve ono što su sa svojim mentoricama naučili i što su kroz cijelu godinu uvježbavali – naglasila je. Zahvalila je usput bjelovarskim osnovnim školama i vrtićima koji su se uključili u program, ali i Margareti Fabičević koja redovito surađuje s knjižnicom i ustupa prostor za održavanje različitih programa.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik