Rukometaši Bjelovara će sutra – subota, 18. ožujka, s početkom u 18 sati odigrati još jednu „biti ili ne biti“ utakmicu ove sezone u „Paket 24 Premijer“ ligi. Bit će to možda i jedna od najvažnijih jer će trener bjelovarskih Kesizubaca Hrvoje Cikoja svoje izabranike povesti u Rijeku, u tamošnju dvoranu „Zamet“ gdje će oni zaigrati protiv istoimenog domaćina. Zamećani su mlada momčad, momčad koja je ove sezone pobijedila samo Trogirane upravo pred domaćom publikom pa tako možemo govoriti kako je baš ona već sada jedan od dva sigurna putnika u drugoligaško društvo iduće sezone. S druge strane, RK Bjelovar na svom kontu ima osam bodova što mu je ovog trenutka dovoljno tek za pretposljednju, devetu poziciju ovog rukometnog društva, odnosno da mu iza leđa budu tek njegovi sutrašnji protivnici.

Stoga, Bjelovarčani na ovo gostovanje odlaze sa željom savladati momke s Kvarnera, dodatno ih „zakucati“ za samo ligaško dno, no, treba napomenuti kako majstori trenera Matea Hrvatina u ovoj ligi za ostanak, znajući da su već ispali u niži rang, igraju posve rasterećeno. Dakle, možda će upravo ta činjenica biti ključna u ovoj priči i možda će rukometaši Bjelovara, ukoliko dožive gubitak već sutra postati taj drugi klub koji će ove sezone napustiti najviši razred hrvatskog muškog rukometa. Međutim, sve je to „možda“ te se iskreno nadamo da smo u krivu te da će nada u očuvanje Premijerligaškog statusa tinjati i nakon ovih 60 minuta.

No, isto tako, Bjelovarčanima će u Rijeci trebati momčadska, borbena igra, igra koja će u obrambenoj fazi gotovo konstantno biti na granici isključenja, a svi ovi navodi zapravo znače da će im biti potrebna igra kakvu su u dosadašnjem tijeku sezone prikazivali vrlo rijetko. Također, trebat će im i mnoštvo vratarskih obrana pa će jako zanimljivo biti vidjeti u kakvom raspoloženju će biti vratar Dubravko Grgić.

Mogu li Cikoja i njegove trupe sve navedeno prenijeti na riječki parket sada kada je to najpotrebnije, vratiti se u svoj grad s prijeko potrebna dva boda te si na taj način konačno uliti barem mrvicu odavno izgubljenog samopouzdanja što će im, sasvim je jasno dati snagu za buduće izazove koji neće biti nimalo laki, baš poput ovog sutrašnjeg saznat ćemo oko 19:30 po okončanju ovog meča. Dakako, ukoliko ste u mogućnosti ili ukoliko se nalazite u Rijeci, posjetite zametsku dvoranu i s tribina gromoglasno bodrite bjelovarske rukometaše. Njima je ovoga trenutka ipak najteže i navijačka podrška će im puno značiti.