-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

U Čazmi održana sjednica Operativno-tehničkog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije – na sjednici sudjelovao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

Nove vijesti

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković danas je sudjelovao na sjednici Operativno-tehničkog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije održanoj u Čazmi.

Na sjednici se raspravljalo o brojnim aktualnim temama, između ostalog i o pripremama za predstojeću požarnu sezonu te o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku.

Kako je kazao zapovjednik Tucaković, vatrogasci ove županije do sada su sudjelovali u brojnim zahtjevnim intervencijama, a posebno su se iskazali u sanaciji posljedica velikog nevremena koje je pogodilo krajem prošle godine ovu županiju i područje Čazme.
„Snažno nevrijeme koje je u rujnu prošle godine poharalo ovo područje prouzročilo je velike štete, a vatrogasci su danonoćno pomagali građanima u spašavanju i sanaciji nevremena. I tada, kao i u svim ostalim ugrozama, vatrogasci su dokazali  građanima da su oni snaga na koju se mogu osloniti“.

Posjet je ujedno bio prilika i za prijem kod gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka s kojim se razgovaralo o vatrogasnom sustavu i svim izazovima s kojima se susreću.
Gradonačelnik je iskazao veliko zadovoljstvo vatrogascima i naglasio kako uvijek mogu računati na pomoć lokalne zajednice.

Izvor: hvz.gov.hr

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika