U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a) su danas – četvrtak, 16. ožujka određeni parovi četvrtfinala hrvatskog rukometnog Kupa u obje konkurencije. Već po običaju, ždrijeb su vodili povjerenik za natjecanje HRS-a Ante Ančić te voditelj natjecanja po imenu Bojan Filipović, a treba reći kako je prije samog ždrijeba izražena sućut obitelji prerano preminulog Deana Prpića. Riječ je o bivšem rukometnom sucu, delegatu te predsjedniku zagrebačkog Zbora sudaca.

Nadalje, u konkurenciji rukometašica, gdje naslov brani koprivnička Podravka Vegeta, svih osam momčadi dolazi iz najjačeg razreda hrvatskog rukometa pa stoga nije bilo potrebe za dirigiranim ždrijebom domaćinstva. Dakle, klub koji je prvi izvučen je ujedno postao i domaćinom, a za ovu je priču važno napomenuti da se igra samo jedna utakmica. Tako će se u četvrtfinalu sastati:

RK LOKOMOTIVA ZAGREB – ŽRK BJELOVAR
ŽRK DALMATINKA PLOČE – ŽRK TROGIR 58
ŽRK ZAMET RIJEKA – RK PODRAVKA VEGETA KOPRIVNICA
ŽRK DUGO SELO 55 – ŽRK KOKA VARAŽDIN  

Susreti su na rasporedu 29. ožujka i zaključak ove ženske rukometne priče jest taj da će Bjelovarčankama biti jako teško još jednom izboriti nastup na turniru najbolje četvorke. Međutim, dok se igra nada postoji te ćemo sva zbivanja budno pratiti.

S druge strane, u konkurenciji rukometaša, vinkovački RK Bjelin Spačva je bio jedini klub iz nižeg ranga natjecanja, a to znači da je automatski imao status domaćina u četvrtzavršnici. Dakako, naslov pobjednika brani RK PPD Zagreb i naglasimo da je upravo njegov direktor Damir Bičanić, uz pomoć direktora RK Nexe Našice Vedrana Zrnića izvlačio kuglice. Naposljetku su oni, zajedničkim snagama odredili da će u četvrtfinalu nacionalnog Kupa snage odmjeriti:

RK BJELOVAR – RK POREČ
RK TROGIR – HRK GORICA
RK NEXE NAŠICE – RK SESVETE
RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI – RK PPD ZAGREB

Rukometaši će svoje dvoboje četvrtfinala igrati 5. travnja, a gostovanje Porečana u bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka je još jedna prilika za sve ovdašnje ljubitelje rukometne igre da u što većem broju dođu podržati svoje ljubimce u nastojanju da oni nakon dugo vremena odu na završnicu ovog nadmetanja.