3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Sredinom idućeg tjedna novi set isplata stradalima od olujnog nevremena u rujnu prošle godine

Nove vijesti

Pitanje vijećnika županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije ujedno i gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka na aktualnom satu 11. sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko- bilogorske županije odnosilo se na saniranje štete nakon olujnog nevremena 15. rujna prošle godine.

– Interesira me kada ćemo završiti isplatu korisnicima, jer prvi dio je isplaćen i negdje oko polovine korisnika je dobilo sredstva. Ja apeliram da to odradimo do kraja ovoga mjeseca. To je bitno jer ima još objekata koji nisu sanirani jer ljudi za sanaciju nisu imali novca da to samostalno naprave tako da im ova pomoć itekako bude dobro došla, rekao je Pirak.

– Procedura odobravanja isplate je komplicirana, dio posla u postupku procedure trebaju obaviti općine i gradovi. U županiji nisu željeli čekati da se izvrši obrada svih zaprimljenih zahtijeva nego su procijenili da je za građane bolje da se isplata vrši prema dinamici obrade, odnosno periodično, kazao je župan Marušić i dodao:

– Do sada smo odradili dva seta isplata, obrađeno je i građanima isplaćeno ukupno nešto više od osam milijuna kuna što je petina od ukupno odobrenih sredstava. Moram reći da su za sad isplate išle samo za Općinu Berek i Grad Čazmu jer su njihovi zahtjevi najbrže obrađeni. Za Berek su obrađeni i isplaćeni svi zahtjevi u iznosu od gotovo 467 tisuća eura, dok je za Čazmu obrađeno i isplaćeno njih oko trećinu i to u ukupnom iznosu od gotovo 607 tisuća eura. Mi smo maksimalno angažirani i posvećeni tome i nastavljamo s isplatama. Sredinom idućeg tjedna ide novi set isplata, dakle i dalje ćemo činiti sve da naši građani svoje oštete dobiju u što kraćem roku, odgovorio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika