Prošle nedjelje – 12. ožujka je u Sisku održano državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima kojeg su zajedničkim snagama organizirali tamošnji plesni klub „Top Step“ i hrvatski sportski plesni savez. Plesalo se u novoj sportskoj dvorani „Zeleni brijeg“, a organizacija te plesni uvjeti su bili izvrsni. Na natjecanju je sudjelovalo 14 klubova, odnosno 193 solo plesača, 69 plesnih parova te 17 malih i velikih momčadi koje su ukupno brojile 149 plesačica i plesača. U sudačkoj ulozi se našlo sedam sudaca – četiri domaća i tri strana. Svoje predstavnike je i u ovoj priči imao bjelovarski ŠPK „H-8“ što zapravo znači da je svoje plesačke sposobnosti prikazalo 17 plesačica i plesača od čega je tu bilo 12 solo plesača, dva plesna para te jedan solo plesač.

Kada govorimo o njihovim postignućima na ovom događaju treba reći da su ona bila na razini očekivanog, kako njihovih osobnih, tako i klupskog vodstva. Već po običaju, do najboljih ostvarenja stigli su: Leon Grgić, Ramona Pečar i Ameli Koščak Vukobrat. Leon se okitio zlatnom medaljom, odnosno titulom državnog prvaka, a treba napomenuti kako je nastupao u kategoriji muške mladeži gdje nije imao adekvatnu konkurenciju. Ramona se natjecala u najbrojnijoj kategoriji ovog prvenstva – ženskoj mlađoj mladeži te je, od sveukupno 59 plesačica osvojila odličnu sedmu poziciju. Ameli je plesala među mladeži gdje su plesale 42 natjecateljice, a išla je Ramoninim stopama što znači da je također doplesala do sedmog mjesta.

Sada navedimo i ostala postignuća bjelovarskih plesačkih nada.

Lana Pogledić je u kategoriji osnovci, među 15 plesačica osvojila devetu poziciju. Tia Ivana Palata je od 59 natjecateljica u mlađoj mladeži došla do 22. mjesta, Sara Haistor je bila 25., Marta Novaković 27., Erika Kiđemet 31., dok je najslabija – 40. bila Lana Ivanika. Matea Prskalo je plesala među mladeži gdje su, kako smo to već ranije naveli svoje plesne sposobnosti prikazala 42 natjecatelja, a Bjelovarčanka se morala zadovoljiti 29. pozicijom. 35. je bila Jana Polak te Ria Romek 36. Naglasimo da je ovo za Romek bio debi na nekom ovakvom događaju te će njen napredak biti jako zanimljivo pratiti. 34 natjecateljice su plesale u kategoriji starije mladeži, a bjelovarske boje je branila Hana Birač. Ona je osvojila 20. mjesto. Kada govorimo o plesnim parovima, Petra Filipan i Borna Kovačević su u konkurenciji mlađe mladeži bili deveti od 14., dok su isto mjesto uzeli i Glorija Berec i Arijan Marković među osnovcima.

Nakon ovih uzbuđenja slijedi prvenstvo Hrvatske u umjetničkim plesovima. Ono će se održati u Crikvenici od 24. do 26. travnja, dok će potom zaljubljenici u sportski ples uživati u natjecanju standardnih i latinsko-američkih plesova. Organizirat će ga upravo ŠPK „H-8“, i to pod nazivom „ Trofej Grada Bjelovara“. Plesat će se 29. travnja u dvorani OŠ Veliko Trojstvo. Isto tako, valja spomenuti i natjecanje u urbanim te umjetničkim plesovima koje će se, također u organizaciji bjelovarskog ŠPK-a „H-8“ održati 13. svibnja. Bit će to „Trofej Bilogora“, a poprište će također biti Veliko Trojstvo. I za kraj nam je preostao još plesni festival „Dance Cup Bjelovar“. No, o svim ovim događanjima ćemo podrobnije kada za to dođe vrijeme.