Ovaj je vikend – subota 11. i nedjelja 12. ožujka donio dugo očekivani početak proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Natjecanje je započelo 14. prvenstvenim kolom, a predstavnici ovog podneblja su tražili pozitivne rezultate kako bi na najbolji mogući, željeni način krenuli u nove avanture na zelenim površinama ovog nogometnog društva te kako bi dokazali da su pripremno razdoblje odradili kvalitetno.

Tako je momčad Garića ugostila NK Ferdinandovac, Čazmanci su zaigrali protiv Tehničara iz Cvetkovca, derbi meč je odigran u Grubišnom Polju gdje su se sastale drugoplasirana domaća Bilogora 91 i prvoplasirana gostujuća Pitomača, dok je trener predavačkog Dinama – Nikola Papac svoje majstore odveo u Kloštar Podravski gdje su oni odmjerili snage s tamošnjom Mladosti.

Nakon svih uzbuđenja, Garićevci i Ferdinandovčani su podijelili bodove odigravši 1:1. Nadalje, Cvetkovčani su iz Čazme otišli s punim plijenom jer su slavili sa super uvjerljivih 0:5, dok je derbi okončan pitomačanskom pobjedom 2:4 pa su tako oni povećali svoju prednost nad Bjelovarsko-bilogorskim klubom. Sada je bodovna razlika 39/34 u korist NK Pitomača, ali još je puno izazova pred obje ove momčadi tako da ništa niti izbliza nije odlučeno. Predavčani su se osladili gostujućim bodovima u Kloštru Podravskom gdje su tamošnjeg domaćina – jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti savladali s minimalnih 0:1.  

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili samo jedan, skroman trijumf. Isto tako, samo jedna utakmica je završena podjelom bodova, dok su pretrpljena dva gubitka. Stoga, sveukupno su osvojena četiri boda, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon 14. kola je onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se nalazi na već spomenutom drugom mjestu sa, također već izrečena 34 boda na svom kontu i uz razliku pogodaka od 36/9. Nogometaši iz Predavca su sedmoplasirani s brojkom 21 u rubrici bodovi (gol razlika -1; 20/21). Slijedi osmoplasirana Čazma koja je do sada sakupila 18 bodova sa -12 gol razlikom (19:31), a momčad garešničkog Garića je tek 11. Ona se može pohvaliti s 13 bodova, odnosno negativnom razlikom pogodaka (23:28).  

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata te novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva, ali i parove idućeg, 15. kola.