Vrlo brzo je prošla dvotjedna stanka u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene koja se zbila zbog okupljanja seniorske nacionalne selekcije. Dakle, to znači da ŽRK Bjelovar ponovo izlazi na parket, a prvenstvo se nastavlja 17. kolom u kojem izabranice trenera Daria Obrana na domaćem terenu, u dvorani Europskih prvaka sutra – subota, 11. ožujka s početkom u 18 sati dočekuju momčad Dugog Sela 55. Treba naglasiti kako i Obranove majstorice i njihove ovotjedne gošće trenutno na svom kontu imaju 24 boda te da trećeplasirane dugoselske igračice i petoplasirane ŽRK-ice dijeli samo gol razlika. Shodno svemu izrečenome, ovdje se sprema jedan derbi meč u svakom smislu riječi uz naznaku da to treće mjesto, kojeg oba ova sastava žarko žele donosi nastup u europskim natjecanjima iduće sezone.

No, da stvar bude još zanimljivija pa i kompliciranija, na to treće mjesto „puca“ i sastav Splita 2010. koji je do sada također sakupio 24 boda, a treba istaknuti i činjenicu da su Splićanke odigrale jednu utakmicu manje od bjelovarskog i dugoselskog ženskog rukometnog prvoligaša. Inače, do kraja prvenstvenih uzbuđenja je preostalo još okruglih 10. kola pa je stoga bilo što jako teško prognozirati, ali svakako nije na odmet kazati da, u tih 10 dvoboja ŽRK Dugo Selo 55 gostuje u Splitu, dok će Dalmatinke stići u Bjelovar na okršaj. Međutim, nešto će zasigurno biti jasnije po okončanju ovih bjelovarsko-dugoselskih 60 minuta koje očekujemo s velikim nestrpljenjem. Kažimo i to da će izabranice trenera Obrana, osim osvajanja punog plijena tražiti i pobjedu veću od tri pogotka razlike koliko su izgubile u prvom dijelu sezone kada su gostovale u Dugom Selu.

Zaključno, nikako ne smijemo zaboraviti niti to da će ovaj derbi meč biti humanitarnog karaktera. Naime, bjelovarski klub se priključio akciji za pomoć djevojčici Loreni koja se hrabro bori s opakom i rijetkom bolesti – spinalnom mišićnom atrofijom. Iz tog razloga će sav prihod od ulaznica ići njoj, odnosno fondu koji skuplja financijska sredstva potrebna za kupnju neophodnog lijeka. Također, na ulazu u dvoranu će biti postavljena kutija u koju će pristigli ljubitelji rukometa, pored kupljene ulaznice te ukoliko to žele moći darivati dodatna sredstva. Dakle, pohrlite u dvoranu Europskih prvaka podržati svoje rukometne ljubimice i svi zajedno još jednom pokažimo veliko srce podržavanjem akcije za malenu Lorenu.