SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 18. KOLO:

NK GROBNIČAN ČAVLE – NK BJELOVAR 1:1

Nogometaši Bjelovara su već danas – petak, 10. ožujka odigrali utakmicu 18. prvenstvenog kola Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja. Naime, NK Grobničan iz Čavala svoje domaće susrete igra upravo petkom, a Bjelovarčani su na ovo gostovanje otišli s namjerom osvojiti sva tri boda kako bi nastavili otvorenu bitku za sam vrh ljestvice ovog nogometnog društva. Trener Luka Bilobrk i njegovi igrači su svoj optimizam temeljili na činjenici što su njihovi ovotjedni suparnici treća najmlađa ligaška momčad te je samim time i momčad sa dna ljestvice. No, sav taj optimizam bijelih iz Bjelovara doslovno je pao u vodu odmah po dolasku na zapad Hrvatske.

Naime, travnjak u Čavlima je bio toliko poplavljen kišom da se čak razmatralo o odgodi susreta. Do toga ipak nije došlo, a po takvim, slobodno možemo kazati vaterpolskim uvjetima, uvjetima na kojima nije odlučivalo nogometno znanje, već sreća te upornost nešto bolje su se snašli domaćini, ali to ipak nije bilo dovoljno za osvajanje sva tri boda. Dakle, NK Bjelovar se sasvim zasluženo kući vraća s jednim bodom, odnosno krajnjim ishodom 1:1. Momci iz Čavala su u samom početku bili agresivniji, pouzdaniji pa su iz toga došli do nekoliko dobrih prigoda za poentiranje od kojih je ona u 15. minuti kada je Batarelo napravio ogromnu pomutnju u bjelovarskoj obrani bila najkonkretnija.

Događaj je prošao bez da se mreža zatresla, dok su Bilobrkovi izabranici svoju prvu konkretniju situaciju u prvom poluvremenu kreirali u 38. Tada je domaći vratar uz sreću zaustavio pokušaj Kožarića upućen s 25 metara. Nije se moralo dugo čekati niti na udarac Cohe, no i on je ukroćen od strane vratara NK Grobničan. Bio je to udarac s dvadesetak metara koji je „izvučen“ ispod prečke. Potom se očekivao odlazak na predah, međutim, Milinović je u sudačkoj nadoknadi vremena iskoristio loše postavljanje ofsajd zamke gostiju te je glavom s desetak metara pogodio prečku od koje se lopta odbila u mrežu za 1:0. Nadalje, početkom nastavka se Bilobrk odlučio na čak tri igračke promjene odjednom, a one su donijele znatnu promjenu u odnosu snaga na ovom raskvašenom travnjaku.

Tako je bjelovarski klub bio puno opasniji i okomitiji, a to je naposljetku donijelo zasluženo poravnanje. Za to je zaslužan Motika koji je svojim čuvarima pobjegao od centra te je manirom klasnog majstora nogometne igre znalački savladao suparničkog vratara Curača za neodlučenih 1:1. Igrala se 53. minuta. Daljnji tijek dvoboja je donio rovovsku bitku na sredini terena koju su obje momčadi nagradile s nekoliko dobrih prilika. Prvu je imao domaći napadač Bosančić, no, njegov udarac s dvadeset metara vratar Iličević je sjajno obranio. Međutim, priliku utakmice je propustio Motika, i to u trećoj minuti sudačke nadoknade kada se i po drugi put sam našao pred domaćim vratarom kojeg ovom prilikom nije uspio savladati.