Grad Bjelovar godinama na različite načine pomaže bjelovarski Centar za inkluziju i socijalne usluge, koji brine o 80 osoba s intelektualnim poteškoćama, a koje žive u samostalno u vlastitim stambenim zajednicama.

Jednu takvu stambenu zajednicu na Križevačkoj cesti u Bjelovaru, gdje živi osmero korisnika, sa suradnicima je posjetio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Grad Bjelovar je Centru za inkluziju partner, rekao je. Primjerice, Centar se svake godine javlja na mjere u poljoprivredi Grada Bjelovara i u pet godina, za održavanje svojih vrtova i plastenika u kojima rade i od kojih žive, dobili su nešto više od 40 tisuća kuna. Također, u pet godina dobili su i 80 tisuća kuna za svoje korisnike, a posljednja suradnja odnosi se na donaciju 400 m2 betonskih kocki koje su nekada bile na korzu, a uskoro će krasiti dvorište kuće na Križevačkoj cesti, objasnio je zamjenik Brajdić prilikom posjeta.

Predsjednica Centra za inkluziju i socijalne udruge Vanda Kocur Lovrović, naglasila je da je rad je važan dio života svake osobe pa tako i osoba s intelektualnim poteškoćama te da su njihovi korisnici sretni što mogu raditi i doprinositi svojoj zajednici. Dodala je da su s godinama i uz podršku lokalne samouprave, kada je u pitanju rad u plastenicima i u polju, došli do toga da obrađuju površinu veliku četiri hektara.

Izvor i foto: Grad Bjelovar