14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Aleksandar Petrović boravkom u Bjelovaru najavio košarkaški kamp KK “Vedi”

Nove vijesti

Bjelovar odavno nosi epitet rukometnoga grada zbog, sada već davnih uspjeha ovdašnjeg ORK Partizan, ali i rukometašica koje, u posljednjih nekoliko sezona luče odlične rezultate u nacionalnom prvenstvu te Kupu, a koji im donose participiranje u europskim natjecanjima. Isto tako, fenomenalan posao je napravljen i u nogometu gdje NK Bjelovar te NK Mladost Ždralovi igraju Drugu hrvatsku nogometnu ligu uz napomenu kako to čine na novoizgrađenim, odnosno obnovljenim stadionima, a k tome su, u već spomenutoj Drugoj ligi, što je zapravo treći rang nadmetanja vrlo uspješni i po pitanju rezultatskih ostvarenja. Stoga je sada, nakon rukometa i nogometa, na red stigla i bjelovarska košarka za što je posebno zaslužan KK „Vedi“, odnosno njegove mlađe kategorije koje su od svoga samog osnutka koje se zbilo prije sedam godina radile te rade zapažen posao.

Ovaj mladi košarkaški klub odnedavno sponzorira „Prima grupa“ koja je super poznata svim građankama i građanima Bjelovara i koja se super uspješno bavi proizvodnjom namještaja. Njen vlasnik je Renato Radić koji je u KK „Vedi“ preuzeo predsjedničku funkciju, a Radiću je, baš kao što je to bio slučaj u nogometnim vodama kada je obnašao dužnost predsjednika NK Mladost Ždralovi cilj kvalitetno raditi s mlađim uzrasnim kategorijama kako bi im se osigurali kvalitetni uvjeti za treniranje te kako bi se bjelovarska košarka pa i sport u cjelini podigli na još jedan nivo više. Tako će jedna od prvih akcija ovog kluba pod okriljem „Prima grupe“ biti organizacija košarkaškog kampa za mlađe uzrasne kategorije.

On će se održati u Bjelovaru na otvorenim terenima kultne Sokolane pod nazivom „Kamp HOOPS“, i to od 26. lipnja do 1. srpnja 2023. Kamp će biti fokusiran na razvoju košarkaških vještina kod djece te usavršavanju tehnika i trenerskih taktičkih zamisli. Intenzivno će se trenirati u cilju učenja te unaprjeđenja košarkaške igre mladih na svim razinama, no naglasak je na individualnom pristupu. Osim toga, strateški ciljevi ovog hvale vrijednog projekta su stvoriti pozitivno, poticajno ozračje za djecu i trenere, ali stvoriti i samo zanimanje djece za ovim plemenitim sportom kako bi ona stekla radne navike. Uz bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka, njegove suradnike te čelne osobe iz KK Vedi, najavi košarkaškog kampa „HOOPS-a“ u Bjelovaru je prisustvovalo i itekako dobro poznato hrvatsko košarkaško ime – Aleksandar Petrović. Riječ je o sadašnjem izborniku hrvatske muške seniorske reprezentacije, a on je govorio o velikoj potrebi održavanja ovakvih kampova diljem Hrvatske. 

–Obzirom na činjenicu da smo moj brat Dražen i ja u košarkaški svijet krenuli na otvorenim terenima, imam potrebu pomoći. Moja će se pomoć zasnivati na izboru trenera koji će biti „supervizori“ cjelokupnog kampa, a sve jer sam mišljenja da smo, kada je riječ o košarkaškoj edukaciji mlađih uzrasta otišli u krivom smjeru, i to u jednom dužem razdoblju. Stoga je ovo jedan dobar početak kako bismo ljudima pokazali što to svim mladim zaljubljenicima u košarku možemo, ali i trebamo dati. Prije svega, to su osnove igre – dribling, šut, dodavanje. Dakle, sve potrebne informacije koje će im pomoći u nastojanju da postanu kvalitetni igrači. Mi smo, nažalost, u prošlosti radili obrnuto. Prvo smo radili na strukturi igre pa igrači sa 20 godina više ne dominiraju u osnovama. Rekao bih da je ovo simboličan početak i svi budući kampovi bi ovako trebali funkcionirati – kazao je Petrović dodavši – osigurat ćemo kvalitetne trenere koji će raditi s bjelovarskim kolegama, dok će se najkvalitetniji pojedinci ovog kampa usmjeravati prema jednom od najprestižnijih ljetnih kampova gdje će se susresti s ostatkom konkurencije – zaključio je rječiti Petrović.

Na ove riječi se nadovezao i Hrebak rekavši.

–Drago mi je što je „Prima grupa“ preuzela brigu o KK „Vedi“ jer smo vidjeli što to znači za ovdašnji nogomet kada je Renato Radić preuzeo Mladostaše iz Ždralova. Oni su njegovim dolaskom doslovno eksplodirali, a ako smo u tako kratkom vremenskom razdoblju od dvije godine napravili dva nogometna stadiona možda možemo i dvije košarkaške dvorane. Grad Bjelovar u sport ulaže ogromna novčana sredstva te ćemo nastaviti ići u tom smjeru – kratko nam je poručio bjelovarski gradonačelnik.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika