Niti članovi i članice Socijaldemokratske stranke Bjelovarsko-bilogorske županije, povodom 8. marta – Međunarodnog Dana žena nisu propustili dijeliti cvijeće. Oni su to činili na bjelovarskom korzu predvođeni Slavenom Đurđevićem – stranačkim koordinatorom, a treba napomenuti kako je ovoj akciji pripomogao i saborski zastupnik Nikša Vukas. Isto tako, slučajne prolaznice su ovaj mali poklon primile s velikom radošću te se Đurđević naposljetku svima nazočnima obratio izjavom koju sada prenosimo.

–Tradicionalno, ovoga puta u centru Bjelovara smo dijelili crvene karanfile te smo ovom akcijom željeli ukazati na to da žene, unatoč dugogodišnjoj borbi za ravnopravnost spolova i dalje nisu ravnopravne muškarcima. Tome u prilog ide i naša nedavno provedena anketa u koju je bilo uključeno dvjestotinjak  žena. Ta anketa je provedena pod nazivom „Biti žena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“. Njome je ustanovljeno da na našem području ne postoji zadovoljavajuća razina ravnopravnosti između muškaraca i žena, i to pri zapošljavanju, visini plaće te samom napredovanju na radnom mjestu. Rezultati su porazni kada govorimo i o nasilju u obitelji što zapravo znači je ono prisutno u svim socijalnim skupinama, no, prema statistici, najrizičnija skupina su upravo žene.

Anketa koju smo proveli kazuje nam da čak 68,3% žena smatra da ne postoje dostupni i učinkoviti načini pomoći žrtvama nasilja. Nadalje, kako bi Bjelovarsko-bilogorska županija bila po mjeri žena, potrebno je otvoriti nova radna mjesta, povećati kapacitete vrtića, izjednačiti plaće s muškarcima, poticati poduzetničke ideje žena pa i općenito brinuti o ženskoj sigurnosti kroz razne projekte. Valja kazati i to da je predsjednica našega kluba također žena. Riječ je o kolegici Ivani Posavec Krivec, dok bi zaključno rekao da je ovaj dan prilika da se još jednom prisjetimo svih muka koje su žene prošle u nastojanju priznavanja njihove uloge u društvu te im još jednom čestitam njihov dan – iscrpan je bio Đurđević.