Darus Despot je rođeni Vukovarac s adresom u Bjelovaru, a riječ je o pjevaču i autoru velikih hitova grupe “Karma”. Također, Despot je, osim s Karmom surađivao i s drugim hrvatskim pa i inozemnim izvođačima te se može pohvaliti činjenicom da je autor glazbe i riječi i brojnih drugih uspješnica ovdašnje glazbene scene kao što su: Minea, Maja Šuput, Ivan Zak, Lidija Bačić, Rebeka Dremelj (predstavnica Slovenije na Eurosongu 2008. godine), Nina Donelli, ali i kantautor uz maestra Ivicu Plivalića. Valja još istaknuti suradnju sa ženskim sastavom „The Dekle“ na pjesmi naziva „Od Dunava do Jadrana“, no tako bismo mogli nabrajati unedogled.

Dakle, kada se sve sabere u jedno, ovdje je riječ o jednom istaknutom hrvatskom glazbeniku koji je, usporedno s autorskim radom snimio i svoje vlastite pjesme od kojih su četiri („Moja bebo“, „Kraljica noći“, „Led ledeni“ i „Ludi kamen“) izrazito popularne u susjednoj nam Sloveniji. To zapravo znači da se gotovo svakodnevno emitiraju na radiju „Aktual“ i još nekoliko lokalnih postaja. U velikoj Despotovoj karijeri se nikako ne smije zaboraviti niti to da je sudjelovao na RTL-ovu TV showu „Nikad nije kasno“ gdje se našao u samom finalu.

Nedavno se priključio timu Super radija gdje radi kao voditelj večernjeg programa, a cijela ova priča je važna i iz razloga što na YouTubeu možete pronaći njegov najnoviji singl naziva „Bećar“. Radi se o pjesmi narodnog žanra te je ona prva na Despotovom nadolazećem albumu na kojoj je ovaj Slavonac radio zajedno sa već navedenim Plivalićem (glazba, aranžman i produkcija). Stoga, požurite na YouTube potražiti ovu veselu numeru za koju se Despot i njegov suradnik nadaju da će vam se svidjeti i naći na vašoj play listi. Kontakt broj za gostovanja uživo je 092/156-3373. (Darus Despot).