Vijećnici Općine Dubrava u utorak navečer okupili su se po 18. put u ovom mandatu na sjednici koja je na dnevnom redu imala 14 točaka. Većinom je bilo riječ o tehničkim odlukama, a kao najvažnije valja izdvojiti izvješće o radu općinskog načelnika Tomislava Okroše za zadnjih šest mjeseci prošle godine koje je usvojeno kao i sve točke dnevnog reda jednoglasno te donošenje V. izmjena i dopuna Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Općine Dubrava.

– To su sveobuhvatne izmjene koje su se dosta dugo pripremale i usklađivale, a neki dan smo dobili zeleno svjetlo i pozitivno mišljenje Zagrebačke županije. Bilo je više od 35 zahtjeva koji su većinom usvojeni, što od fizičkih, što od pravnih osoba, a ide se u smjeru olakšavanja i povećavanja gospodarske aktivnosti na području naše općine, Posebno veseli što smo tim izmjenama i dopunama Prostornog plana omogućili nastavak velikog projekta izgradnje Regionalnog centra za razvoj stočarstva u Dubravi, rekao je načelnik Okroša.

Vijećnici su bili aktivni i na aktualnom satu iz kojeg izdvajamo pitanja HDZ-ovog Dragutina Vuđana i SDP-ove Ivane Dragije. Vuđana je zanimalo kada će proraditi bankomat Zagrebačke banke u Dubravi, na što mu je načelnik Okroša odgovorio da je instaliran novi bankomat koji bi za koji dan trebao proraditi, dok je Dragiju zanimao tijek javne nabave za dogradnju vrtića. Načelnik Okroša ja kazao kako je javna nabava poništena, a pojasnio je i razloge:

– Raspisali smo javnu nabavu koja je bila procijenjena na 7,5 milijuna kuna plus PDV, a najniža ponuda stigla je na 19,5 milijuna kuna plus PDV. Ostale tri su bile još više tako da smo bili primorani poništiti javnu nabavu. Odlučili smo si malo uzeti vremena i mogu reći da smo ishodili produženje roka za provođenje javne nabave do rujna. Kupili smo si malo vremena da vidimo što će biti s cijenama i hoće li se naći još neki izvor financiranja ili ćemo možda ići u izmjenu građevinske dozvole, pa da se eventualno nešto u tom projektu promijeni, pa da se obim poslova smanji, ali da opet bude zadovoljavajući za dugi niz godina koje su pred nama. Vjerujem da ćemo u idućih par mjeseci imati dobro rješenje za ovaj problem, kazao je Okroša.