SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 17. KOLO:

NK BJELOVAR – NK JADRAN POREČ 3:1

Nogometaši Bjelovara su odigrali prvi proljetni domaći meč, a kako smo i najavili, za protivnika su imali najefikasniju momčad Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja – NK Jadran Poreč. Bezobzirno na tu činjenicu, izabranici trenera Luke Bilobrka si nisu smjeli dopustiti još jedan kiks nakon prošlotjednog neplaniranog poraza u Zagrebu od sastava tamošnjeg Trnja. I nisu si ga dopustili jer su, poslije velike, očekivane borbe trijumfirali konačnim ishodom 3:1. Treba naglasiti i to da Porečani, iako su najefikasniji u ovom nogometnom društvu, na gostujućem travnjaku još protiv nikoga nisu slavili. Ta njihova neugodna serija se nastavila i u Bjelovaru, a domaćin je do ova tri, posve zaslužena boda stigao sjajnim izdanjem svih igrača.

Ipak, u ovom dijelu priče su se posebno istaknuli raspoloženi Motika, nepogrešivi Nikolić, neumorni kapetan Šantalab koji je nastavio sa zapaženim igrama iz prvog dijela sezone, lucidni Brazilac Lucas, ali i novopridošli znalac Crnčević. Bjelovarčani su na taj način zadržali poziciju u samom vrhu ukupnog poretka te je okupljeno gledateljstvo imalo prigodu gledati dominantnu Bilobrkovu momčad koja je od prve pa gotovo do posljednje minute rutinirano kontrolirala sva zbivanja na travnjaku. Susret je otvoren žustrim pritiskom NK Bjelovar koji je kreirao nekoliko kvalitetnih prilika za poentiranje, no najistaknutija je ona Delibegovićeva. Naime, njegov je pokušaj okončao malo poviše porečkih vrata.

Nadalje, taj navedeni pritisak bijelih iz Bjelovara je ponešto popustio sredinom prvog poluvremena, ali unatoč tome pa i tome što su Jadranaši u tom razdoblju došli do dvije prigode za egzekuciju koje su plod pogrešaka u domaćim redovima promjene ishoda u gostujuću korist nije bilo. Dogodilo se upravo suprotno što znači da su Bilobrkove snage u smiraj prvih 45 minuta nogometa još jednom dodale gas te je to okrunjeno njihovom prednošću. Već spomenuti Lucas je osvojio mnoštvo prostora na desnoj strani porečke obrane, potom ubacivši nisku, izrazito neugodnu loptu na koju je naposljetku natrčao Porečanin Mendiković i savladao vlastitog čuvara mreže.

To je dovelo do radosti među svim bjelovarskim simpatizerima, a stvari se nisu uvelike promijenile niti u nastavku. Naime, domaćini su prezentirali ogromnu želju uloživši puno truda što im se vratilo u obliku novog pogotka. Crnčević se našao u ulozi asistenta, dok je strijelac bio Motika. U tijeku je bila 60. minuta čime je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno. Međutim, istarski klub je uspio doći do smanjenja rezultata, odnosno svojim ovotjednim suparnicima zakomplicirati situaciju. Poentirao je u 75. nakon prekida, i to na način da je Macan upućenu loptu glavom pospremio iza leđa nemoćnog Iličevića. Bila je to samo kap u moru jer su članovi NK Bjelovar pobjedu potvrdili u jednom od posljednjih napada na utakmici izigravši pravu malonogometnu akciju. Sveprisutni Motika, koji je nedvojbeno ponio titulu najboljeg igrača ovih 90 minuta je ubacio s desne strane, Crnčević je proigrao Marića, da bi on iz neposredne blizine postavio konačnih 3:1.

Pun riječi hvale za svoje nogometaše je poslije svega viđenoga bio bjelovarski strateg.

–Za nas je ovo bila psihološki teška utakmica nakon poraza kojeg smo neplanirano doživjeli u Zagrebu. Nije nam se bilo lagano vratiti što se najbolje odrazilo prilikom naše realizacije. Jednostavno, dođemo pred protivnički gol i potom nemamo potrebno samopouzdanje, odnosno mirnoću. Nasreću, Porečani to nisu kaznili, a naposljetku priče nas je nagradilo jer smo prošloga tjedna dali sve od sebe trenirajući kao nikada do sada. Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji i bolji – ovako nam je govorio Bilobrk.