Nakon dugo očekivanog prvog proljetnog kola, sveukupno 16. koje je odigrano prošloga vikenda, ali koje za Bjelovarsko-bilogorske članove Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang natjecanja – NK Mladost Ždralovi i NK Bjelovar nije prošlo u skladu sa željama, uslijedit će nastavak. Dakle, na rasporedu je 17. prvenstvena runda ovog nogometnog društva uz naglasak kako će na domaćem travnjaku sada zaigrati Bjelovarčani, dok će jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti otići u goste.

Bjelovarska momčad će sutra, subota – 4. ožujka s početkom u 15:30 na novoizgrađenom gradskom stadionu dočekati porečki Jadran, a Mladostaši će svojih ovotjednih 90 minuta odigrati pred kamerama MAX Sport televizije u nedjelju – 5. ožujka od 12 sati. Njihov protivnik će biti čakovečko Međimurje. Obzirom na trenutno stanje ukupnog poretka oba naša predstavnika će na zelene površine stupiti sa statusom nedvojbenog favorita, ali isti moraju potvrditi svojom igrom.

Naravno, kako bi u tome uspjeli od velike važnosti im je i podrška navijača. Stoga, imate pravo izbora. Ukoliko vam je drag NK Bjelovar dođite na bjelovarsku nogometnu ljepoticu u nastojanju bodriti svoje ljubimce, ali i novoizabranu klupsku upravu koja će, na čelu s predsjednikom Ivanom Ščrbačićem u ovom dvoboju imati premijeru u domaćem okruženju. S druge strane, ukoliko ste navijač NK Mladost Ždralovi zaputite se na sjever Hrvatske, u obližnji Čakovec i provjerite kako će se tamo provesti trener Tihomir Bradić i njegovi majstori. Bilo kako bilo, gdje god se odlučite otići nadamo se samo jednom – da će i bijeli iz Bjelovara i crveni iz Ždralova upisati puni plijen koji će im, sasvim je jasno biti jedan ogroman poticaj za buduće izazove.

Zaključno vam donosimo riječi obojice stratega – bjelovarskog Luke Bilobrka te već spomenutog Bradića koji brani boje NK Mladost Ždralovi.

–U ovih 90 minuta nam je cilj vratiti izgubljeno samopouzdanje nakon poraza u Trnju iako će nam se suprotstaviti najbolji ligaški napad. NK Jadran Poreč je momčad koja zabija puno pogodaka, ali ih također puno i prima. Riječ je o momčadi protiv koje nam neće biti lako, protiv koje nitko nije lako prolazio, no napravit ćemo sve da pobijedimo. Sastav još nije definiran obzirom na ozlijede i nekolicinu igrača koji tijekom tjedna nisu trenirali, ali ponavljam – nadamo se najboljem. Shodno svim navodima, očekujem otvoren, lijep dvoboj pa koristim ovu prigodu te pozivam sve naše navijače na tribine. Dođite, uživajte u nogometu i bodrite nas iz sveg glasa kako bismo se svi zajedno na kraju imali razloga veseliti – kratko nam je poručio Bilobrk.

– U Čakovec idemo sa statusom favorita i želimo osvojiti sva tri boda kako bismo se priključili gornjem domu ukupnog poretka. Također, želja nam je što prije postići pogodak kako bi nam u kasnijoj fazi utakmice bilo lakše igrati, a niti ovoga puta neću moći računati na ozlijeđene Brezinu i Colarića. Iskreno, pitanje je kada će se oni vratiti na teren. No, isto tako, sada smo već naviknuti na igru bez njih te je naš krajnji cilj bez obzira na sve okolnosti jasan. To su kvalifikacije za viši rang natjecanja kao što je to bio slučaj prijašnjih sezona. Da bismo do toga došli moramo početi pobjeđivati, a prvi korak k tome je osvajanje punog plijena protiv Međimuraca – rekao je Bradić.