Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno s Općinom Veliko Trojstvo osigurala je sredstva i nabavila novo kombi vozilo za potrebe OŠ Veliko Trojstvo. Vozilo je vrijedno nešto više od 36 tisuća eura, a koristit će se, kako je to prilikom primopredaje ključeva naglasio župan Marko Marušić, za prijevoz 33 učenika s područja pet naselja u kojima nema redovite autobusne linije.

– Ovo je jedno od tri kombi vozila koje planiramo nabaviti u ovoj godini, a osim ovog za školu u Velikom Trojstvu, nabavit ćemo još i kombi vozila za potrebe Češke osnovne škole u Daruvaru i OŠ u Bereku. Mi kao Županija na ovaj način pomažemo i osiguravamo da naši učenici imaju što kvalitetniji i što sigurniji prijevoz – istaknuo je župan te zahvalio Općini Veliko Trojstvo i načelniku Marku Kutanjcu na dobroj suradnji.

Novo vozilo škola će koristiti i za prijevoz toplih obroka, pa je župan izrazio zadovoljstvo i zahvalio Vladi RH na projektu kojim je osiguran topli obrok za sve učenike, a koji u OŠ Veliko Trojstvo, kako se i sam mogao uvjeriti, funkcionira odlično. Župan se tom prilikom dotaknuo i projekta energetske obnove Područne škole u Šandrovcu.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da je dovršen projekt energetske obnove ili bolje rečeno totalne rekonstrukcije Područne škole u Šandrovcu. Djeca su od ponedjeljka krenula u školu i time je konačno dovršen taj famozni projekt, inače loš primjer energetske obnove nakon koje djeca još dugo nisu mogla pohađati školu. Mi kao Županija smo morali dodatno uložiti preko 500.000 kuna kako bismo priveli taj projekt kraju – kazao je župan te dodao da je to još jedan od dokaza koliko se Županija brine o djeci i školstvu u cjelini.

Preuzimajući ključeve novog vozila ravnateljica škole Sanja Vranješević je istaknula da je škola zahvalna na darovanom kombiju jer je onaj koji već posjeduju star 15-tak godina i već je na izmaku.

– Škola već dugo čeka novo kombi vozilo i ovo koje nam je sad darovano znači puno našoj djeci i njihovim roditeljima. I mi i njihovi roditelji ćemo sada znati da nam djeca na siguran način stižu u školu, a to nam je najbitnije. Osim toga više neće biti potrebno da prvo vozilo kreće vrlo rano po djecu, već će to biti u nekim normalnim satima kada djeca stižu u školu – kazala je ravnateljica Sanja Vranješević.

Zadovoljan nabavkom novog vozila i pomoći koju na taj način pružaju školi je i načelnik Marko Kutanjac.

– Mi kao općina sudjelovali smo sa 50 posto sredstava, s 18.400 eura i možemo reći da je ovo još jedan projekt na kojem su Općina i Županija surađivali, a sve za dobrobit naše djece i na radost roditelja, da znaju da se djeca voze u sigurnom vozilu i da su sigurni na tom putu od doma do škole i natrag. Mi smo tu na raspolaganju školi, i mi i Županija za bilo što da im treba i uvijek smo otvoreni za suradnju – kazao je načelnik Kutanjac.

Izvor: bbz.hr