Bjelovarska atletika se još jednom predstavila u odličnom svjetlu. Ovoga puta su se za to pobrinule ženske članice AK Bjelovar koje su i više nego uspješno sudjelovale na Prvenstvu Hrvatske u višeboju ponovo prezentiravši svoj ogroman potencijal. Ono je održano na, za njih itekako dobro poznatom mjestu – zagrebačkom velesajmu, a, uz svoja odlična postignuća, bjelovarska atletska mladost je imala priliku prisustvovati još jednom lijepom dostignuću u kraljici sportova. Naime, Jana Koščak, još jedna nadolazeća nada hrvatske atletike je u disciplini petoboj mlađih juniorki srušila svjetski rekord. Sveukupno je osvojila 4585 bodova time nagovijestivši da je pred njom velika budućnost.

Treba kazati da je ovaj događaj bio posljednji dvoranski u ovim zimskim mjesecima te će sada uslijediti stanka sve do travnja kada će početi nova atletska uzbuđenja. Ona će se odvijati u sklopu hrvatske atletske lige, popularnog HALS-a u kojoj participira i AK Bjelovar. Nadalje, bjelovarska atletika se ovom prilikom predstavila nastupivši u petoboju čije su discipline: 60 metara s preponama, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i utrka na 800 metara. Isto tako, treba navesti da su natjecanja trajala dva dana, da su bila jako neizvjesna te da je Iva Šimić, u snažnoj i brojnoj konkurenciji bila petoplasirana s 2631 bodom.  Odmah iza nje, dakle na šesto mjesto se smjestila njena klupska kolegica Lucija Jozić koja se mogla pohvaliti s osvojenih 2485 bodova.

Drugi dan natjecanja je donio nastup Petre Blažević, najmlađe članice AK Bjelovar. Ona se natjecala u četveroboju, disciplini koja sadrži: utrku na 55 metara, skok u dalj, bacanje kugle i utrku na 400 metara. Participirala je u konkurenciji mlađih kadetkinja, a naposljetku priče je s osvojena 972 boda zauzela 27. poziciju. Naglasimo kako je srušila nekoliko svojih osobnih rekorda, a zadovoljan nakon nastupa svojih majstorica je bio bjelovarski trener Nenad Mikšec.

–Bilo je ovo jedno lijepo iskustvo za naše mlade atletičarke koje su i ovom prilikom zaslužile jedno veliko „bravo“. Obzirom na uvjete u kojima treniramo naši rezultati su uistinu sjajni, a i atmosfera u klubu je na visokom nivou. Zaključno ću reći da su mi djevojke u razgovoru rekle da im je sve ovo jedan ogroman poticaj za dalje te da će u budućnosti još jače trenirati kako bi iduće godine, ali i na HALS-u bile što bolje – kratko nam je poručio bjelovarski atletski trener.