U Galeriji Saveza Čeha u Daruvaru postavljena je izložba pod nazivom „Hrvatska i Češka 1992.-2022.“

Autor izložbe je predsjednik Hrvatsko-Češkog društva iz Zagreba, Marijan Lipovac koji je zahvaljujući svojoj podružnici u Daruvaru, kroz fotografije podsjetio na dugogodišnju odličnu suradnju dviju država, Hrvatske i Češke.

Saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu Vladimir Bilek, objašnjava kako je ova izložba podsjetnik  na puno lijepih susreta i druženja:

‒ Ova je izložba fotografija od 92.godine prošlog stoljeća do prošle 2022 .godine. Ne moram vam govoriti koliko je to puno godina odlične suradnje. Bilo je tu sastanaka predsjednika ali i ostalih  političara. Mi smo odlazili k njima, oni su rado dolazili u Hrvatsku, puno je značajnih događaja zabilježeno  foto-aparatom baš kao i  otvaranje velikih investicija. Rado pogledamo te fotografije koje su odličan temelj i za daljnju suradnju.

Izložbu je otvorio veleposlanik Češke Milan Hovorka. Bili su tu i zamjenik veleposlanika Slavomir Goga koji završava mandat, te njegov nasljednik Jiri Hušner.

Nakon izložbe održan  je i radni sastanak na kojemu se ukratko rekapitulirala prošla godina ali se dogovarala suradnja i projekti za 2023 godinu.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik