-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Nogometaši Bjelovara se iz Zagreba neočekivano vraćaju pognute glave

Nove vijesti

SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 16. KOLO:

NK TRNJE ZAGREB – NK BJELOVAR 2:1

NK Mladost Ždralovi je na svom travnjaku protiv Zrinskog iz Jurjevca na otvaranju drugog dijela sezone Super Sport Druge hrvatske nogometne lige osvojio svega jedan, mršavi bod odigravši bez pogodaka, a još teže su prošli nogometaši Bjelovara koji su posve neočekivano poraženi u Zagrebu kod tamošnje momčadi Trnja krajnjim ishodom 2:1. Da je ovo posve neočekivan rezultat govorimo iz razloga trenutnog stanja ukupnog poretka ovog nogometnog društva, odnosno zbog činjenice što se bijeli iz Bjelovara nalaze u samom vrhu ovog nogometnog društva, dok su Zagrepčani u grčevitoj borbi za ostanak. No, isto tako, ovih je 90 minuta pokazalo kako je nogomet potpuno nepredvidiv sport i kako pobjedu ne odnose uvijek favoriti.

Nadalje, maleni, za Bjelovarčane očigledno težak zagrebački travnjak je bio nepremostiva prepreka jer su oni, unatoč činjenici što su pogotkom Motike, koji je u 9. minuti izmakao pozornosti domaće obrane poveli 0:1 u kasnijoj fazi bili nedorečeni. Naprosto nisu uspjeli zaigrati svoju prepoznatljivu igru, a čak i ono do čega su došli propustili su realizirati. Svim ovim navodima u prilog idu promašaji Lucasa, Varge te Glavine pa ih je strpljivi domaćin znao kazniti. Za poravnanje je zabio Ninčević iskoristivši veliku pogrešku bjelovarske obrane. U tijeku je bila 32. Ujedno, tim se ishodom otišlo na predah, a nedugo po povratku na zelenu površinu, trećeligaš iz hrvatske metropole, kojeg s klupe predvodi proslavljeno hrvatsko nogometno ime – Danijel Pranjić je stvari u potpunosti okrenuo u svoju korist.

Za 2:1 se u 55. pobrinuo Dobrilović nakon nove pogreške Bjelovarčana te se do isteka 90., unatoč svim bjelovarskim pokušajima, koji su bili neprecizni, preblagi pa nerijetko i nepovezani stanje na semaforu više nije mijenjalo. Stoga, konačna konstatacija jest ta da su ne odveć kvalitetni Trnjanci, protiv kojih je NK Bjelovar morao doći do boljeg ostvarenja samo uzeli ono što su im ponudili izabranici trenera Luke Bilobrka. Tako će u nastavak sezone oni krenuti osokoljeni ovime, dok će Bilobrk i njegovi majstori u nadolazećim izazovima morati tražiti iskupljenje. Prva prilika za to će biti meč pred domaćim navijačima idućeg vikend kada će na novoizgrađeni bjelovarski gradski stadion stići porečki Jadran.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika