SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 16. KOLO:

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK ZRINSKI JURJEVAC 0:0

16. prvenstvenim kolom je startao drugi dio sezone Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja. To 16. kolo je nogometašima Mladosti iz Ždralova donijelo domaćih 90 minuta protiv sastava Zrinskog iz Jurjevca gdje su oni tražili sva tri boda kako bi na slavodobitan način, sukladno željama krenuli prema vrhu ukupnog poretka. No, nešto se u cijeloj ovoj priči pitalo i goste pa je naposljetku priča okončana konačnim ishodom 0:0. Zanimljivost jest ta da je i prvi dvoboj ova dva suparnika, na travnjaku slavonskog kluba završen istim rezultatom.

Jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti je i ovoga puta, tijekom zimske stanke išla svojim starim receptom. To u prijevodu znači da je gotovo u potpunosti izmijenila igrački kadar, a pred njega je postavljen samo jedan cilj – osvajanje naslova prvaka u ovom nogometnom društvu. Međutim, ako je suditi po ovih 90 minuta, koje su odigrane po izuzetno hladnom, kišovitom vremenu, „Redsi“ trenera Tihomira Bradića su daleko od ostvarenja tog cilja. Naime, crveni s igrališta „Brdo“ nisu pokazali baš ništa od igre po kakvoj su bili prepoznatljivi u pripremnom razdoblju te nisu pokazali niti jedan argumentirani adut kojim bi se mogli nadati naslovu prvaka, odnosno napasti ga.

Bio je ovo susret u kojem su se Jurjevčani prezentirali kao snažan i kvalitetan suparnik koji je zaslužio taj jedan osvojeni bod, dok su Mladostaši svim svojim prisutnim simpatizerima, pa i sami sebi ostali itekako dužni. Bradićevi izabranici su stihijski prijetili te su do slavonskog gola pokušali doći nasumičnim izbijanjem lopte koje je bilo lako otklonjivo. Sve je otvoreno gostujućim pritiskom, a te navode potkrepljujemo činjenicom što su plavo-bijeli izigrali dvije sjajne prigode u prvih desetak minuta pri čemu su jednu okončali pogođenom prečkom. S druge strane, NK Mladost Ždralovi je tek sredinom prvoga dijela uspio doći do zraka, uhvatiti terensku ravnotežu, da bi u samom smiraju Žabec propustio svoju momčad dovesti u prednost.

Ipak, domaći nogometaši su najbolju priliku za poentiranje imali početkom nastavka kada je odlični Baraban sjajno osvojio prostor na desnoj strani nakon toga uposlivši povratnika Behrama, ali njemu je lopta na nekoliko metara od vrata Zrinskog naprosto pobjegla ispod noge završivši u gol outu. Vrijedi još izdvojiti pokušaj Hercega u 65., no domaći navijači su se, baš kao i on te njegovi suigrači mogli samo uhvatiti za glavu. Dakle, bodove kojima bi se podigli na ljestvici Bradić i njegovo nogometno društvo će morati tražiti u budućnosti, a prva iduća prilika za to će biti gostovanje u Čakovcu kod Međimurja. Stoga, i ta ćemo zbivanja idućega vikenda pratiti s velikim zanimanjem, a sada pročitajte kako je strateg kluba iz Ždralova komentirao sve ovotjedne događaje.

–Ovo je otvaranje prvenstva i svakako da imamo još mnoštvo prostora za napredovanje. Mi od svojih namjera nećemo odustajati iako na ovo nismo računali te će nam ova dva boda svakako nedostajati u budućnosti. Međutim, to je nogomet. I ovoga puta smo imali dosta poluprilika i prilika, ali lopta nam nažalost neće u gol unatoč našoj nedvojbenoj dominaciji. Ta dominacija se posebice odnosi na posjed lopte iako, rekao bih kako ovo nije igra koju ja želim. Naime, opet smo imali podosta nabijanja, izbijanja, a to znači da, sve ono što smo radili tijekom priprema nismo u potpunosti prenijeli u ovu današnju utakmicu. No, to je taj jedan grč u igračima koji je često prisutan na otvaranju prvenstva, ali sada nema nazad. Moramo nastaviti dalje, gledati u budućnost – kazao je Bradić.