Ime Bjelovarčanina Josipa Slivara je u sportskim krugovima jako dobro poznato. Riječ je o čovjeku koji je svojevremeno bio jedan od ponajboljih svjetskih bacača kugle i diska u paraatletici što je dokazao osvajanjem brojnih odličja na istaknutim natjecanjima, a svoj pravi sportski duh je, nakon prestanka bavljenja atletskim bacačkim disciplinama dokazao i u parabadmintonu kojim se sada već bavi godinu dana. Trener mu je Saša Ćurćić koji je ujedno i predsjednik bjelovarskog badmintonskog kluba te je za Slivara, poslije godine dana mukotrpnih treninga uslijedilo prvo međunarodno nadmetanje.

To međunarodno nadmetanje je održano u španjolskom gradu Vitorija gdje je Slivar otputovao u društvu Zagrepčanina Dražena Mikšića. Zapravo, ova dvojica sportaša su prvi hrvatski parabadmintonaši koji su uopće sudjelovali na jednom ovakvom događaju uz naznaku da su se i jedan i drugi u svojoj premijeri osladili pobjedama. Naši parabadmintonaši su do povijesnih trijumfa, kojima su ispisali novu stranicu hrvatskog badmintona stigli u parovima. Mikšić ga je ostvario s Brazilcem Canom, dok je Slivar slavio igrajući s Indijcem Paneerom. Također, recimo i to da su hrvatski igrači igrali i u pojedinačnoj konkurenciji, ali su im na putu bili snažni, nadasve iskusni suparnici preko kojih nisu uspjeli proći.

U cijeloj ovoj super pozitivnoj priči se nikako ne smije zaboraviti niti to da je Bjelovarčaninu te Zagrepčaninu velika podrška bila Dragana Tišma, voditeljica ove ekspedicije koja je vrijedno odrađivala sva predavanja i sastanke te je konstantno bila desna ruka našim sportašima. Stoga, već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo buduće izazove u ovom zanimljivom sportu.