14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Hrvatska nogometna reprezentacija siromašnija za još jednu ikonu

Nove vijesti

Dejan Lovren, jedan od najupečatljivijih, nadasve osebujnih likova hrvatske nogometne reprezentacije, koji je s istom 2018. osvojio srebro na SP-u u Rusiji te broncu prošle godine u Kataru na istom natjecanju se odlučio okončati reprezentativnu karijeru. Ovaj je stoper u hrvatskom dresu sveukupno odigrao 78 utakmica, pritom postigavši pet pogodaka, posljednji prošle godine u Ligi Nacija protiv Austrije u Beču, a debitirao je u studenom 2009. u prijateljskom dvoboju upravo protiv katarskih nogometaša.

Stoga je simbolično što je upravo u Kataru odigrao posljednjih 90 minuta za Hrvatsku. Od kockica se oprostio emotivnim pismom u kojem je naveo mnoštvo stvari. Između ostalog, napisao je kako mu ova cjelokupna situacija jako teško pada, kako mu je jako teško ne zaplakati, ali kako je došlo vrijeme odlaska. Također, sadašnji igrač francuskog Lyona je uputio zahvalu svim bivšim i sadašnjim suigračima te izbornicima koji su s njim dijelili svlačionicu te sjedili na klupi hrvatske nacionalne selekcije počevši od Slavena Bilića, pa preko Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića do Zlatka Dalića.

Isto tako, Lovren je napisao da će mu svi trenuci u reprezentaciji ostati u nezaboravnom sjećanju te da će Hrvatska u njemu imati još jednog vatrenog, gromoglasnog navijača. Dakle, sada, na kraju ovog kratkog osvrta Dejanu možemo samo poželjeti sve najbolje u budućnosti i zahvaliti mu se za sve što je dao za ovaj sveti dres.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika