Od 27. ožujka do 22. travnja, dakle nešto ranije negoli što je to bio slučaj prošle godine će se na bjelovarskoj gradskoj kuglani održati drugi po redu Memorijalni turnir “Luka Mijić”. Razlog ranijeg održavanja je zgusnuti kalendar natjecanja, a riječ je o turniru koji se održava u čast prerano preminulog bjelovarskog kuglača koji je za života postizao itekako zapažene rezultate.

Važna napomena u svemu ovome jest ta da se prijave primaju svakodnevno. Prijaviti se možete na brojeve mobitela: 098/910-9536; Željko Košutić i 099/497-7396; Darko Blaško uz naglasak kako će se kuglati u obje konkurencije. Pravo nastupa imaju svi registrirani igrači, odnosno igračice te rekreativci koji nastupaju na vlastitu odgovornost. Disciplina koja će se kuglati je 1×120 i akcija će se odvijati svakoga dana osim 2. travnja 2023., kada je u Bjelovaru na rasporedu prvenstvo Hrvatske mlađih kategorija. Neće se kuglati niti 9. travnja kada se obilježava Uskrs.

Treba napomenuti i to da će se finala kuglati 22. travnja, dok su svi ovi prijašnji dani rezervirani za kvalifikacije. U muškom finalu će pravo nastupa izboriti 24 najbolja kuglača iz kvalifikacijskih susreta, a kuglačica će biti 12. Najbolji kuglač će kući ponijeti 650 eura, drugoplasiranom će pripasti 350, treće mjesto nosi 250, četvrto 150, peto 100 i šesto 70 eura. Prva stepenica pobjedničkog postolja kod žena donosi 200 eura, druga 100, treća 75, a četvroplasirana kuglačica će se morati zadovoljiti s 50 eura.

Zaključno, iz KK Bjelovar se nadaju velikoj posjećenosti, kao i na premjernom izdanju ovog događaja. Isto tako, sigurni smo da će samo kuglanje biti kvalitetno pa sva zbivanja već sada očekujemo s ogromnim nestrpljenjem.