Na brežuljcima Bilogore, u Kapeli, vidljiva sa svih strana nalazi se crkva sv. Marije Magdalene u kojoj je odnedavno za župnika postavljen vlč. Goran Bužak kojemu je ovo prva župa koju samostalno vodi.

Ovoj župi gravitira 20 sela u kojima živi 2 tisuće vjernika, a nedjeljne mise slave se na tri mjesta i pohodi ih velik broj vjernika. Vlč. Bužak nakon zaređenja bio je jedno vrijeme tajnik u biskupiji, a nakon odlaska župnika iz Nevinca vodio je mise u toj župi u kojoj je, iako nije bio službeno na čelu župe, dobro surađivao sa župljanima, a sada u svojoj župi u Kapeli ponovno pokreće promjene kroz proces vjerske i duhovne obnove tzv. „renoviranja“ zajednice programom pod nazivom Pučke svete misije 2023. pod geslom „Idi do nogu Raspetoga.“ Sam program Misija održat će se od 5. do 12. ožujka pod vodstvom otaca Misionara družbe Krvi Kristove iz Zagreba. Svete Misije je podržao te će ih svečano otvoriti  bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak.

Cilj Misija je što dublje zahvatiti i obuhvatiti šire slojeve društva te jačati zajedništvo i vjersku obnovu koja donosi istinsku puninu i smisao života s Bogom. Same pripreme započele su krajem prošle godine, a posljednji pripremni sastanak, održan je 19. veljače. Oci misionari, pater Marijan Zubak i nadaleko poznati pater Stjepan Horvat, na misije će stići u subotu 4. ožujka u popodnevnim satima kada se planira početak i otvorenje misija u Gornjim  Plavnicama gdje se nalazi najveća filijalna zajednica župe Kapela.

Sljedećeg dana, u nedjelju 5. ožujka  predviđeno je otvaranje Svetih misija za vrijeme redovite jutarnje mise u kapeli sv. Mihaela ark. u Šiptarima, a potom u 11 sati u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene. Ključ župe na tjedan dana misionarima će svečano uručiti sam pastir mons. dr. Vjekoslav Huzjak, koji će predvoditi središnju misu otvorenja misija i uputiti dobrodošlicu ocima misionarima. Istog dana planira se od 16:30 susret misionara i svojevrsna radionica s prvim župnim suradnicima, sakristanima, milostinjarima, čitačima, vijećnicima te s crkvenim pjevačima. 6. ožujka misionari će pohoditi domove za starije i nemoćne, gdje će  nakon pojedinačnih razgovora s bolesnicima te ispovijedi i eventualnog bolesničkog pomazanja po dozvoli biskupa biti slavljene mise.

U večernjim satima misionari će pohoditi naselje Novu Diklenicu gdje će nakon pobožnosti križnog puta i euharistije u crkvici uzvišenja sv. Križa, biti održana kateheza, radionica i druženje u vatrogasnom domu. U utorak 7. ožujka misionari će tijekom dana posjećivati pojedinačno bolesnike po njihovim domovima, a popodne i navečer program se odvija u crkvici i vatrogasnom domu naselja Botinac.

Srijeda je predviđena za susret i slavlje i predavanje u crkvi u Šiptarima, a potom u župnoj crkvi. U četvrtak će misionari posjetiti školske ustanove na području župe Kapela i susresti se s učenicima, nastavnicima i djelatnicima dok se večernji program službeno odvija u crkvici i mjesnom domu u Gornjim Plavnicama. U petak 10. ožujka  je prigoda za osobni duhovni razgovor od pola sata ili sat vremena s paterom, za što se potrebno prije najaviti, a predvečer toga dana je program u naselju Stanići, navečer križni put misa i klanjanje u župnoj crkvi.  

U subotu su od jutra susreti s ministrantima, prvopričesnicima, krizmanicima, članovima udruga i klubova te se za 17 sati planira veliko središnje slavlje uz procesiju sa svijećama i zajednički domjenak i druženje u Lovačkom domu udruge Bilogora Kapela. Sama nedjelja 12. ožujka, u znaku je zahvale i završetka misija te opraštanja od misionara.

U samom tijeku programa Pučkih misija, ocima misionarima prigodno će pomagati i časne sestre klanjateljice Krvi Kristove te njihovi bogoslovi-pripravnici i laici, članovi zajednice Krvi Kristove. Tema tj. moto misija je Idi do nogu raspetoga. Ta je misao bila moto svetog Gašpara de Bufoa, velikog oca pučkih misija i samog utemeljitelja družbe misionara Krvi Kristove, koji je živio u 19. stoljeću.