OSMINA FINALA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA ZA ŽENE:

ŽARK SPLIT – ŽRK BJELOVAR 28:35

Rukometašice Bjelovara su u svega dva dana odigrale dvije utakmice na domaćem terenu. Naime, nakon uvjerljive, dvoznamenkaste pobjede u subotu, u sklopu 15. kola Prve hrvatske ženske rukometne lige protiv ŽARK Split, nedjelja im je protiv istog suparnika donijela dvoboj osmine finala nacionalnog Kupa. Istina i Bog, Bjelovarčanke su u ovih drugih 60 minuta rukometne igre imale ulogu gošći jer je prilikom izvlačenja parova dalmatinska momčad izvučena prva, no, obzirom na već navedeni prvenstveni okršaj Splićanke su, dogovorom klubova odmah ostale u Bjelovaru te odradile i Kup utakmicu. U toj Kup utakmici su, baš kao i u onoj prvenstvenoj poražene, a konačan ishod je glasio 28:35 za izabranice trenera Daria Obrana.

Treba naglasiti kako je i ova priča bila potpuno jednosmjerna što znači da bjelovarski prvoligaš ništa nije prepuštao slučaju i već nakon 18 minuta je na semaforu stajalo 6:13 u njegovu korist. Potom je prednost, do odlaska na odmor narasla za još dva zgoditka što nas dovodi do toga da se na predah otišlo s rezultatom 10:19. Na taj je način bjelovarska kvaliteta u odnosu na mlad, za ŽRK-ice nedorasli sastav iz Splita još jednom u potpunosti izašla na vidjelo, a do ovog novog uspjeha, koji znači ponovni ulazak među osam najboljih momčadi ovog natjecanja Obranove majstorice su došle na krilima kvarteta: Magdalena Nikšić, Mihaela Gavrić, Rea Jelenović i Lea Vukojević.

Prve dvije su se u strijelce upisale šest puta, dok su druge dvije dodale pet egzekucija. Naznačimo da je Vukojević sedmerce izvodila 4/5, ali i to da su: Nikšić, Gavrić te Jelenović sve svoje golove postigle iz igre. Simpatičnim djevojkama s hrvatskog juga nije pomoglo niti sedam pogodaka Anđele Mihaljević. Ona je zabila svih šest sedmeraca koje je izvela dodavši jedan gol iz igre, a kao zaključak ovog kratkog osvrta kažimo kako će ŽRK Bjelovar svog idućeg suparnika saznati nakon što se odigraju i ostali susreti osmine finala. Oni su na rasporedu nadolazeće srijede – 22. veljače.