„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 2. KOLO LIGE ZA OSTANAK:

RK BJELOVAR – GRK VARAŽDIN 1930. 33:22

Rukometaši Bjelovara su minuloga vikenda u dvorani Europskih prvaka zaigrali protiv GRK Varaždin 1930., a ova utakmica, koja je odigrana u sklopu drugoga kola lige za ostanak u “Paket 24 Premijer” ligi je, za izabranike trenera Hrvoja Cikoje, obzirom na trenutnu poziciju u kojoj se Bjelovarčani nalaze dobila epitet “utakmica istine”. No, kada je bilo najteže, bjelovarski Kesizubci su bili na najvišoj mogućoj razini, pružili svoj najkvalitetniji ovosezonski dvoboj te slavili sa super uvjerljivih 33:22.

Tako su se u potpunosti vratili u život uz to pokazavši kako im nije mjesto u ligi za ostanak. U redovima RK Bjelovar je sve štimalo – od obrambene faze do napadačkih akcija, a zavidan broj rukometnih zaljubljenika koji je došao podržati svoje ljubimce je stoga mogao uživati u svakom trenutku. Dakle, podsjetili su Cikojini majstori na svoje najbolje dane te je po prvi puta u službenom meču pred domaćim navijačima u crnom bjelovarskom dresu zaigrao novopridošli crnogorski internacionalac Luka Došljak. Svidio se Došljak svima okupljenima uklopivši se tako u ovu pravu rukometnu domaću rapsodiju, no ipak, u cijeloj ovoj super pozitivnoj priči prvo ime je vratar bjelovarskog Premijerligaša – Dubravko Grgić.

On je Varaždince naprosto uništavao naposljetku se zaustavivši na fenomenalnih 20 intervencija. Branio je “zicer” situacije, hvatao “žive” lopte, “navlačio” crveno-bijele iz Varaždina na pomalo nepromišljene poteze pa čak i poentirao precizno pogodivši s gola na gol u dva navrata. Sve ovo govori da su domaćini nametnuli uraganski ritam kojega mlada varaždinska momčad, iako je u rukometni grad došla sa statusom favorita nije mogla pratiti pa je dojam da je prednost Bjelovara, koja je po isteku prvih 30 minuta rukometa bila 13:11 mogla i trebala biti puno uvjerljivija. Nije, ali zato je u nastavku popularni “Grga” nastavio svoj “show” te je goste, zajedno sa svojim suigračima ostavio bez imalo prilike za pozitivan rezultat.

Osim s razlogom nahvaljenog bjelovarskog čuvara mreže, kojemu ne smeta niti očigledan višak kilograma da pruža ovakve partije, RK Bjelovar je do ovog ostvarenja, koji je prvi korak ka cilju – ostanku među hrvatskom muškom rukometnom elitom predvodio trojac: Petar Lulić, Mateo Lukačec te Luka Jurišić. Prvonavedeni je bio stopostotan zabivši sedam pogodaka, drugonavedeni je protivničku mrežu “probušio” šest puta iz devet pokušaja (sedmerci 1/2), a posljednji u ovom nizu je dodao pet egzekucija uz naznaku kako je također bio nepogrešiv. Iz skormne varaždinske statistike vrijedi izdvojiti tek Antonia Budinskog. On se u strijelce upisao u šest navrata (sdmerci 1/1), no bilo je to puno premalo za raspoložene Bjelovarčane.

I sada nam je preostalo prenijeti vam Cikojina razmišljanja, a dakako, tu su i trenutno stanje ukupnog poretka te bogata fotogalerija.

-Bila je ovo lijepa utakmica koja je na kraju ispala lagana iako ispočetka nije tako izgledalo. Moji momci su prije ovih 60 minuta bili nervozni zbog svih ovih poraza u nizu, a rekao bih kako su nam događanja u Čakovcu gdje smo u Kup natjecanju prošli za dlaku dala određeni forte za ovaj meč. Sve je bilo odlično – od obrane, napada pa do Grgića među vratnicama. Kada je obrana dobra, fokusirana, onda će i vratar dati svoj obol. Zaključno, ovime smo svakako dobili na samopouzdanju, no isto tako, svaki idući izlazak na parket će za nas biti kvalifikacijski – ovako nam je govorio bjelovarski rukometni strateg koji će u idućoj rundi svoje rukometaše povesti u Rude pokraj Samobora na megdan tamošnjoj momčadi Rudara.