PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK BJELOVAR – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:1

Dugotrajne i mukotrpne pripreme nogometaša Bjelovara i Mladosti iz Ždralova za nastavak sezone Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja se polako, ali sigurno bliže svome kraju. Prvenstvene obveze za ova dva kluba će startati iduće subote, 25. veljače kada će jedna od brojnih hrvatskih Mladosti na svom igralištu „Brdo“ dočekati uvijek neugodni NK Zrinski Jurjevac, dok će se Bjelovarčani zaputiti u Zagreb kod tamošnjeg sastava Trnja. Svi ovi navodi zapravo znače kako je pred NK Mladost Ždralovi i njihovim susjedima iz Bjelovara finalno „brušenje“ forme te kako su oni ove subote, 18. veljače odigrali posljednji prijateljski dvoboj. Taj prijateljski dvoboj je bio međusoban, na starom bjelovarskom Gradskom stadionu, a konačan ishod je glasio 0:1 za „Redse“ trenera Tihomira Bradića.

Naravno, kao i svi dosadašnji lokalni nogometni derbiji, tako je i ovaj privukao velik broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Prvih 45 minuta je proteklo u ogromnoj rovovskoj bitci u središnjici travnjaka te su, unatoč tome, članovi NK Bjelovar bili vezani za svoj dio terena što nas dovodi do toga da su Mladostaši ostavili nešto bolji dojam. Imali su inicijativu, pritom kreiravši nekoliko kvalitetnih pokušaja, dok je tu čak i poništeni zgoditak uslijed označenog zaleđa. Sve navedeno je naposljetku okrunjeno preciznim udarcem Žabeca glavom iz neposredne blizine po ubačaju Brune Čove. Zbilo se to u 40. minuti te su stoga sve pristalice NK Mladost Ždralovi imale razloga za veselje. Sudeći po tom veselju, rezultat je i u ovih 90 minuta bio izrazito važan iako je riječ o prijateljskom meču što još jednom dokazuje veliki rivalitet između ove dvije momčadi, odnosno dokazuje to da su priče kako je rezultat ovdje u drugome planu „pila naopako.“ 

Ujedno, s tom gostujućom minimalnom prednošću se otišlo na predah, da bi i u nastavku okupljena publika gledala sličan scenarij. Dakle, konkretniji su bili crveni s „Brda“, dok su bjelovarski bijeli zaprijetili tek preko Pranjića i Motike. Bradićevi majstori su uzvratili pokušajem Barabana, no ishod se više nije mijenjao pa možemo govoriti kako je sve viđeno bilo vrlo skromno, obostrano bezidejno i gotovo negledljivo. Tako je bjelovarski trećeligaš, u susretu koji nije donio ništa lijepoga osim što su se okupljeni mogli družiti i udahnuti svjež bjelovarski zrak doživio prvi pripremni gubitak ovih zimskih priprema u šest izlazaka na zelenu površinu. Sada, zaključno pročitajte Bilobrkova i Bradićeva razmišljanja.

– Bila je ovo odlična provjera te generalna proba pred početak prvenstva za nas. Mislim da smo protiv sebe imali jednog jako dobrog protivnika, po meni jednog od najtežih u našoj ligi. Riječ je o jednoj čvrstoj, nezgodnoj momčadi, momčadi koja gaji jedan drugačiji igrački sustav. Dakle, još jednom ponavljam – bio je ovo jedan dobar izazov. Kada govorimo o samom rezultatu, na njega se nisam previše obazirao. Stvari koje sam želio sam vidio – i dobre i loše. Stoga ćemo one loše pokušati korigirati u budućnosti, a ovime je pripremno razdoblje okončano. Sada je pred nama ono najvažnije – ovo su riječi bjelovarskog nogometnog stratega.

–Rekao bih da ovo nije bila nikakva proba. Sve je bilo nekako rastrgano, puno duela, ali bez ikakve ljepote, odnosno nečega konkretnog. Nas je na ovu „generalku“ prije prvenstva došlo svega 14 pa možda bolje da nismo niti igrali. Za nas je ovo velika potrošnja i svime ovime nismo ništa dobili. Svjestan sam činjenice da će i u tijeku prvenstva biti ovakvih dvoboja, ali ovo je jedan koji moramo što prije zaboraviti – kratko nam je, pomalo frustriranim glasom kazao trener Mladosti iz Ždralova.