„Naših 10 za ocjenu 10“ slogan je obilježavanja 10. obljetnice od osnivanja HPD-a Garjevica Čazma koje je od jednog malog društva koje je osnovano prije deset godina izraslo u jedno respektabilno planinarsko društvo čiji su članovi bili na najvišim vrhovima Europe, Afrike, a stigli su i do Himalaje. U petak 17. veljače otvorena je II. planinarska izložba u Multifunkcionalnom centru u Čazmi u kojem je prikazan razvoj društva od samih početaka do današnjih dana.

– Više smo se orijentirali na zadnjih pet godina jer smo prošlu izložbu  imali za prvih pet godina, ali smo koristili materijale i s te prehodne izložbe. Prezentirali smo i naše brendove kao što su „Metlarska zabava“ i „100 žena na Mjesecu“, istaknuli smo i dječji kutak, šaljivi kutak i značajnije uspjehe. Koristimo i materijale HGSS-a da pokažemo i što oni rade jer su naša dva člana članovi HGSS-a Stanice Bjelovar, rekao je Kristijan Čikor predsjednik društva.

Na otvorenju izložbe značaj HPD-a Garjevica za Grad Čazmu istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak koji je kazao kako članovi društva ime Čazme pronose cijelim svijetom, a na lokalnom planu uvijek su podrška svim gradskim manifestacijama. Grad će im se odužiti na način da će im pomoći u uređenju planinarskog doma za koji je osigurao objekt škole u Pobjeniku.

– Potpisali smo ugovor za prostor budućeg planinarskog doma, a u budućnosti ćemo ga pokušati prijaviti na neki od natječaja kako bi ga dodatno uredili. Radit ćemo na tome da do toga dođe što prije, kazao je Pirak.

II. planinarska izložba može se pogledati u prostoru Multifunkcionalnog centra u Čazmi do 26. veljače.