U siječnju ove godine dogodile su se 53 prometne nesreće, što je povećanje za +36% u odnosu na isti period prošle godine kada ih se dogodilo 39. Jedna prometna nesreća bila je s poginulom osobom, kao i prošle 2022. godine.

15 prometnih nesreća bilo je s ozlijeđenim osobama (jedna teško, 25 lakše ozlijeđeno), što je povećanje za +67% u odnosu na isti period prošle godine kada ih je bilo 9. 37 prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, što je povećanje za +28% u odnosu na isti period prošle godine kada ih je bilo  29.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se nedjeljom, njih 11. Najčešće vrijeme kada su se prometne nesreće dogodile bilo je između 14 i 16 sati, njih 10. Najčešća vrsta prometnih nesreća bila je slijetanja vozila s ceste, njih 12. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 53 osobna te tri teretna automobila.

Nastavljaju se vikend akcije u prometu

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, obavještavamo sve sudionike u prometu da će policija i ovog vikenda na području cijele Republike Hrvatske od petka 17. do nedjelje 19. veljače, poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice one tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.