PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA ŽENE; 14. KOLO:

ŽRK KOKA VARAŽDIN – ŽRK BJELOVAR 33:35

Rukometašice Bjelovara su i drugi tjedan u nizu gostovale. Naime, izabranice trenera Daria Obrana su, nakon super uvjerljivog, pomalo neočekivano visokog poraza s deset pogodaka razlike u Splitu od tamošnjeg kluba imena Split 2010. prošloga tjedna ovoga odmjerile snage sa starim rivalom – momčadi Koke u varaždinskoj Areni. Dakle, Bjelovarčanke su se u ovih 60 minuta imale namjeru iskupiti za to splitsko slabo izdanje, a naposljetku priče su u svom naumu uspjele. To znači da je po završetku ogromne borbe u Varaždinu semafor pokazivao 33:35 u gostujuću korist i bila je ovo, za članice ŽRK Bjelovar posve drugačija utakmica od te već spomenute u Dalmaciji. Obranove majstorice su bile dojmljive, raspoložene te su stigle do nova dva boda kojima su se vratile na pobjedničke staze, odnosno kojima su ostale u priključku s vodećim sastavima prvoga razreda hrvatskoga ženskoga rukometa.

Susret u Varaždinu je za bjelovarskog ženskog prvoligaša započeo fantastično. Motiviranom i brzom napadačkom igrom domaćin je u svakom segmentu nadmudren te Varaždinke taj nametnuti ritam nisu mogle pratiti. Nadalje, takav način igre je doveo do osjetne prednosti Bjelovara od pet pogodaka (10:15 u 20. minuti egzekucijom krilne rukometašice Lucije Ivande), no potom je uslijedila neobjašnjiva crna rupa. „Kokice“, kako ljubitelji rukometa u Varaždinu od milja nazivaju svoje igračice su se probudile, naprosto živnule i zaigrale čvršću, puno organiziraniju obranu. Za to gošće nisu imale adekvatno rješenje, a uz činjenicu što je živnuo u svakom smislu riječi, ŽRK Koka je u napadačkim akcijama predvodila Ines Pifar. Riječ je o igračici koja je ovih 60 minuta okončala s čak 12 zgoditaka, a obzirom da je riječ o bivšoj članici bjelovarskog kluba, možda je upravo to doprinijelo ovakvom učinku. Dakle, kada se sve zbroji i oduzme, upravo je Pifar zaslužna za domaću seriju 5:0, odnosno to što se na poluvrijeme otišlo s neodlučenih 16:16 umjesto s nekom izraženom bjelovarskom prednošću.

Po povratku na parket se igralo gol za gol što je trajalo sve do 48. minute. Ipak, tada je Obranov sastav došao do dva uzastopna gola, da bi također sjajna Lea Vukojević nedugo zatim poentirala za +3 (26:29). Uslijedila je obrambena reakcija vratarke Karmele Pokopac, a istu je na drugoj strani znala iskoristiti Mihaela Gavrić donijevši možda i krucijalnih četiri pogotka prednosti (26:30 u 50.). No, domaće rukometašice se nisu predavale pa su požrtvovanom igrom ponovo uspjele stići na samo gol zaostatka (31:32), za što je u 57. zaslužna Lana Strugar pa nas svi ovi navodi dovode do toga da je viđena trilerska završnica. Zbilo se isključenje već spomenute Gavrić, ali je isto tako došlo do isključenja Strugar što je ŽRK Bjelovar kaznio iz dosuđenog sedmerca tako došavši do nedostižnog vodstva od 32:34 u posljednjoj minuti dvoboja. Realizirala ga je sveprisutna Vukojević, da bi Ana Maria Gavrić zapečatila Kokinu sudbinu zabivši iz kontranapada. 

Za ovo bjelovarsko postignuće su najzaslužnije već nahvaljena Vukojević i Rea Jelenović. Prvonavedena se u strijelce upisala u 10 navrata promašivši svega dvaput (sedmerci 4/4), dok je drugonavedena put do suparničke mreže pronašla osam puta. Sve je zabila iz igre uz također dva propusta, a Varaždinkama nije pomoglo čak niti već navedenih rekordnih 12 golova Pifar. Ona je sedmerce izvodila 2/3 i sveukupno je imala četiri promašaja. I sada nam je, nakon svih ovih zapleta i raspleta preostalo još samo kazati vam da iduće, 15. prvenstveno kolo Obranovim djevojkama donosi domaćinstvo protiv još jednog splitskog sastava. Ovoga puta će u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka, u subotu (18. veljače) doći ŽARK Split te ćemo i ta zbivanja pratiti s velikim zanimanjem.