PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK BJELOVAR – NK MARSONIA SLAVONSKI BROD 2:1

Nogometaši Bjelovara su odigrali još jednu u nizu prijateljskih utakmica prije početka drugog dijela sezone Druge hrvatske nogometne lige što je ustvari treći rang nadmetanja. Izabranici trenera Luke Bilobrka su ovoga puta, na umjetnoj travi bjelovarskog Gradskog stadiona dočekali NK Marsonia iz Slavonskog Broda koji je jedan od konkurenata Bjelovarčana u ranije navedenom rangu hrvatskog nogometa te ga naposljetku ove priče savladali rezultatom 2:1. Dakle, na taj su način nastavili nizati trijumfe u pripremnom razdoblju, a treba naglasiti kako je ovih 90 minuta odigrano po kud i kamo boljim uvjetima negoli je to bio slučaj prije tjedan dana kada je na ovom istom mjestu gostovala momčad Sesveta. To znači da je ovaj meč odigran po hladnom, ali idealnom vremenu, odnosno da ovoga puta nije bilo nikakvih padalina niti olujnog vjetra.

Isto tako, nikako ne smijemo smetnuti s uma činjenicu da je ovaj susret bio odlična provjera za NK Bjelovar jer su Brođani odlično posložen sastav koji se tijekom ovogodišnjeg zimskog prelaznog roka osjetno pojačao, a i na klupi ima poznato trenersko ime – Zagrepčanina Domagoja Košića. Svi ovi navodi nas dovode do toga da je bjelovarski nogometni strateg protiv respektabilnog suparnika mogao vidjeti mogućnosti svojih igrača svega nekoliko dana prije početka prvenstvenih obveza, i to ponajprije Kožarića te Crnčevića. Ovaj je dvojac odigrao i više nego dobru utakmicu, a obje momčadi su dvoboj otvorile s nekoliko dobrih, izigranih akcija.

U svemu tome više sreće je imao domaćin koji je jednu od tih akcija pretvorio u svoju prednost od 1:0. Bila je to prepoznatljiva akcija Jakova Pranjića kojom je u izglednu prigodu doveo već spomenutog Kožarića, koji se svojim novim zgoditkom u bjelovarskom bijelom dresu potvrdio kao kvalitetno pojačanje. Igrala se 23. minuta. Nadalje, drugih 45 minuta je u potpunosti bilo u znaku Bjelovarčana. Naime, oni su u potpunosti zagospodarili svojim igralištem s umjetnom travom, nadigrali svoje ovotjedne goste u svim segmentima igre, da bi ta nadmoć bila nagrađena novom, prekrasnom egzekucijom sveprisutnog Kožarića. On je zabio u 55.

Uz to, naznačimo kako je ovaj mladić do isteka 90. minute imao još nekoliko super kvalitetnih prilika za poentiranje. Međutim, umjesto dodatnog povećanja vodstva domaćina, do počasnog gola su stigli Brođani, i to preko Marušića poslije jednog brzog kontranapada u smiraju utakmice, odnosno u 80. minuti. Ovime završavamo ovaj osvrt te vam kao definitivan zaključak donosimo Bilobrkova razmišljanja koji će svoje izabranike već u srijedu – 15. veljače povesti u Sisak gdje će oni odmjeriti snage s tamošnjom Segestom.  

–Bila je ovo jedna odlična provjera u ovom dijelu priprema. Bilo je trenutaka s kojima sam jako zadovoljan, ali bilo je i onih u kojima se nismo baš snašli. Posebice se to odnosi na sam početak jer nismo znali kako NK Marsonia igra. Njihova je momčad potpuno nova, tu je novi trener koji je donio novu formaciju, no, kada smo sve to „pohvatali“ cjelokupna situacija je puno bolje izgledala. Dakle, još jednom ponavljam – bila je ovo odlična škola, odličan test. Brođani su za mene jedan odličan sastav, dok mi još uvijek rastemo. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem. Već u srijedu nam slijedi gostovanje u Sisku kod nogometaša Segeste te će momci koji su ovdje ušli na teren u posljednjih 25 minuta tamo startati.  Isto tako, u Sisku će u posljednjih dvadesetak minuta zaigrati momčad koja je ovdje startala, a sve kako bismo sve naše članove jednako opteretili. I u našem drugom sastavu ima dobrog materijala, odnosno, i on je kvalitetan kao što ste imali priliku vidjeti. Idemo putem mladih igrača. Imamo ih dvanaest. Dobro, kvalitetno rade, treniraju te mi je prvenstvena želja da nas zaobiđu ozljede. Ukoliko tako bude uvjeren sam da ćemo ostvarivati zapažene rezultate – opširno nam je govorio bjelovarski nogometni strateg.