Hrvatski branitelj bi se mogao naći u zatvoru i to na 16 mjeseci jer je susjeda koji je u Zagrebu slušao cajke, udario sjekirom.

Naime, državno odvjetništvo je ovih dana protiv njega podnijelo optužnicu, a incident se dogodio prošle godine u svibnju.

Kako stoji u optužnici negdje oko 17 sati susjedi su bili na dvorištu kuće i ondje su puštali cajke što je zasmetalo muškarcu koji je prije toga pio rakiju, a potom se zaputio upozoriti susjede. Sa sobom je ponio sjekiru, a kako kaže, samo ih je htio zastrašiti, a prenosi Danica.

-Kad sam došao do susjeda i rekao im da stišaju glazbu, oni su me, njih 5-6, napali udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom kako bih se obranio i ne znam koga sam ozlijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam, rekao je na sudu.

Rekao je kako susjeda poznaje odmalena i da su u normalnim odnosima. Potom se prisjetio kako su ipak prije više godina sukobio s ocem susjeda.

Iako je na sudu rekao kako nema problema s alkoholom, policijski zapisnik je potvrdio drugačije, odnosno izmjereno mu je 1,77 promila alkohola u krvi.

Njegovi su susjedi ispričali drugačiju priču. Tvrde da im je muškarac ušao u dvorište vičući: je*at ću vam majku”, a potom im je prijetio da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali cajke, rekli su na sudu.

-Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni, pa sam podigao lijevu ruku u zrak u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku susjed oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Odmah je počela curiti krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana, ispričao je napadnuti susjed, piše Danica.