Bjelovarski korzo polako počinje dobivati svoj novi oblik. Doduše samo njegov prvi dio, jer je gotovo završena 1. faza te se može vidjeti kako će ovo biti jedno od najljepših središta nekog od hrvatskih gradova. Počelo je uređenje i središnjeg dijela korza, nakon kojeg će krenuti i završna faza.

Podsjetimo na korzu će biti postavljene tri vrste opločnika suvremenoga izgleda u jednoj razini, bez rubnjaka s najsuvremenijom linijskom odvodnjom koja se gotovo neće primjećivati, a ukupno će biti posađeno 89 stabala. Obnova korza stoji oko 11,5 milijuna kuna ili oko 1,52 milijuna eura.

Radove na korzu jučer su obišli vlasnik tvrtke koja izvodi radove i glavni inženjer.

– Mi u Gradu zadovoljni smo tempom kojim se radovi izvode. Mislim da u idućih nekoliko tjedana možemo očekivati početak radova na kanalicama i odvodnji. Kad se to napravi glavni pokrov bit će drugačija vrsta kocki, koja se puno lakše i brže slaže jer su puno veće. Tako da mi procjenjujemo da bi ti radovi mogli ići u zadanom roku. Ono što sam siguran i što mogu potvrditi da bi do Oka bara trebalo biti sve gotovo do Terezijane. Mada je to nezahvalno govoriti jer smo i sada izgubili neplanirano dva tjedna zbog kiše i radnici nisu mogli ništa raditi, kazao je gradonačelnik Hrebak o radovima.

Rekonstrukcija bjelovarskog korza počela je početkom mjeseca srpnja prošle godine.