Hoće li Grad Bjelovar uspjeti iskoristiti sva sredstva koja je dobio za konstrukcijske obnove nakon potresa?

Za obnovu pet zgrada u središtu grada, Grad Bjelovar je iz Fonda solidarnosti Europske unije dobio oko 30 milijuna kuna ili 3,7 milijuna eura.

Najvrjednija obnova je ona zgrade Vodotehne za koju je dobiven 1,1 milijun eura i u planu je da se nakon obnove ona da na upravljanje Veleučilištu.

Novac za konstrukcijsku obnovu je osiguran, ali upitno je da će do nje i doći zbog izuzetno kratkog roka. Naime, zadani rok za završetak radova je 30. lipnja.

– Sve je teže i teže vjerovati da ćemo to sve stići napraviti i razmišljamo hoćemo li u ove velike investicijske projekte uopće ići, primjerice Vodotehna. Danas imamo sastanak po pitanju Vodotehne i vidjet ćemo hoćemo li uspjeti napraviti nabavu. Ono što je najvažnije pitanje je da li ćemo imati izvođača? Tamo je duplo veći iznos nego na Sokolani, a radovi trebaju biti obavljeni do 30. lipnja, s tim da dosta zahtjevno izgleda. Nisam neki veliki optimist, vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti, kazao je Hrebak i dodao kako je najveća dvojba hoće li biti produženja roka.

– To je ono što mene najviše muči, mislim da neće doći do produžetka roka, ali ako bude onda će nam biti žao ako ne krenemo. U ovom trenutku nemamo tu informaciju niti ćemo ju imati, za sad sve informacije govore da neće biti produžetka. Sad je tu da li da idemo u obnovu ili ne idemo, a što ako idemo i ne napravimo i novce treba vratiti. To je jedan dosta veliki rizik i vjerujte mi nije baš ugodna pozicija, nešto manje ću spavati idućih dana kada treba donijeti tu odluku, dodao je Hrebak.