DRUGA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA ZAPAD; 11. KOLO:

MNK BJELOVAR – MNK NOVI MAROF 1:8

Nakon velikog povratka iz gubitka od 0:3 i boda u Rijeci protiv tamošnjeg istoimenog favoriziranog domaćina prošloga tjedna, malonogometaši Bjelovara su puni optimizma, u svojoj dvorani Europskih prvaka ovoga dočekali momčad Novog Marofa. Ovih je 40 minuta malog nogometa prije početka slovilo kao 40 derbi minuta obzirom na sve okolnosti, odnosno na to da je i ovdje riječ o sastavima iz samog vrha hrvatskog zapadnog drugoligaškog društva. Taj epitet je, nažalost po Bjelovarčane te sve njihove navijače koji su posjetili ovaj dvoboj vrijedio samo u prvom poluvremenu. Naime, izabranici trenera Željka Ostrmana, koji je ovom prilikom i zaigrao uslijed nedostatka nekih igrača su pružili dva posve različita lica pa su naposljetku visoko poraženi sa 1:8.

To u prijevodu znači da su MNK-ovci u prvom dijelu igre kontrolirali razvoj događaja na sredini terena što je od izuzetne važnosti u ovom brzom te nadasve atraktivnom sportu tako svom ovotjednom protivniku ne dopustivši prilazak svojim vratima. Dakle, nećemo pogriješiti kada kažemo da su bili bolji, a taj svoj boljitak su potvrdili izigravši brzu akciju koju je zgoditkom, poslije asistencije Bajsića u 10. minuti okrunio kapetan Hajdarović. Ujedno, tih 1:0 je bilo konačnih po isteku vremena predviđenog za igru u prvom poluvremenu, a treba napomenuti kako su domaći malonogometaši pored ove egzekucije kreirali još nekoliko odličnih akcija koje su nažalost ostale nerealizirane.

Nadalje, upravo ti propusti su došli na naplatu u nastavku. Naime, Novomarofljani su vrlo brzo poravnali ishod, da bi potom u kratkom vremenu stigao i potpuni preokret. Zabijao je Ante Matan u 21. te 27. minuti, inače momak koji je bez imalo dvojbe poslije svega ponio titulu najboljeg igrača utakmice, a nakon čega je Ostrman pokušao s prepoznatljivom igrom s igračem/vratarom. No, ovoga puta se nije isplatilo. Njegovi majstori su samo tonuli, iz minute u minutu glave su im bile pognute, a sve navedeno su iskusni gosti znalački kaznili. Nemilice su „zatrpavali“ bjelovarsku praznu mrežu pa je sve minute egzekucija i strijelce teško i pobrojati. Jasno je samo jedno – da nakon ovoga za MNK Bjelovar povratka više nema, odnosno da Ostrman, zajedno sa svojim igračima mora gledati u budućnost.

Ta budućnost im idućeg vikenda donosi novi težak izazov. Ovoga puta će otići u Veliku Goricu kod trenutno vodećeg MNK Gorica Epic Brozo koji u dosadašnjem dijelu sezone nije doživio niti jedan gubitak pa će biti jako zanimljivo vidjeti može li bjelovarski malonogometni strateg pripremiti taktiku kojom će iznenaditi Velikogoričane koji, kako se čini, barem za sada, nemaju konkurencije.