Još jedno odlično izdanje čazmanskih odbojkaša u 12. kolu II. odbojkaške lige, regije sjever. U čazmanskoj školsko-sportskoj dvorani s 3:0 slavili su protiv Gorice. Bila je to utakmica koja je u prva dva seta išla samo u smjeru sigurne pobjede Čazmanaca koji su se malo opustili u trećem setu u kojem su cijelo vrijeme lovili vodstvo gostiju, da bi ga na kraju stigli za pobjedu i potvrdu 1. mjesta na tablici.

– Jako sam zadovoljan kako smo igrali prva dva seta, možda i najbolje ove godine, poslije je bilo malo opuštanja, ali na kraju smo ih stigli i sigurno dobili, rekao je nakon utakmice trener Krešimir Donđivić. Do kraja ovog dijela sezone ostale su još dvije utakmice koje će Čazma odigrati u gostima u Sisku, protiv Quirina i Siska 2.

– Nisu nam te dvije utakmice toliko bitne jer u „final six“ bodove prenose samo tri ekipe, tako da ćemo u ove dvije utakmice dati više prilike igračima koji do sada nisu toliko igrali, kazao je Donđivić i dodao je kako MOK Čazma ulazi u „final six“ kao prvi, a očekivanja su da tamo i ostane.

Inače, čazmanski odbojkaši su godišnje za korištenje školsko – sportske dvorane u Čazmi plaćali dvadesetak tisuća kuna, a kako je od 1. siječnja preuzimanjem osnivačkih prava nad osnovnom školom od strane Grada Čazma, dvorana besplatna za sve sportske klubove s gradskog područja, došla su još bolja vremena i za čazmansku odbojku u smislu financija, tako da se ponovno razmišlja i o povratku u najjači rang hrvatske odbojke, Superligu.

– Moram priznati da već par mjeseci razgovaramo o tome i dogovor je da pokušamo izboriti ulazak u 1. ligu, a onda ćemo vidjeti hoće li se to realizirati, kaže Donđivić.

I dok seniori razmišljaju o 1. ligi, ne zaboravlja se ni na rad s najmlađima, a da se u Čazmi ne treba bojati za odbojku svjedoči i brojka od pedesetak djece koja dolaze na treninge.

– Oslobodili smo klince plaćanja članarine, njih je sve više, igramo četiri, pet liga, mlađu kadetsku, mini odbojku, juniorsku, kadetsku, tako da je puno lakše kada se  ne moraju izdvajati velika sredstva za korištenje sportske dvorane, zaključuje Donđivić.